Ξεκίνησαν οι καταλήψεις σε σχολεία του Νομού Καβάλας-Τι ζητούν οι μαθητές

Τον χορό των καταλήψεων άνοιξαν το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης-Έκκληση του αντιδημάρχου Χρήστου Μποσμπότη προς τους μαθητές να περιφρουρήσουν την κατάληψη και να μην προξενήσουν φθορές

Οι πρώτες καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν στον Νομό Καβάλας από τον δήμο Παγγαίου, με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Ελευθερούπολης να βάζουν «λουκέτο» στα σχολεία τους το βράδυ της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μήνυμα-έκκληση προς τους μαθητές-συνοδεία φωτογραφίας του κατειλημμένου σχολείου (φωτό άρθρου)-να περιφρουρήσουν τις καταλήψεις και να μην προξενήσουν φθορές, γράφοντας τα εξής: «Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή, κατάληψη στο Γενικό Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης. Έκκληση προς τα παιδιά: Σεβαστείτε και περιφρουρήστε σαν κόρη οφθαλμού τον χώρο του σχολείου σας γιατί πραγματικά είναι ο δικός σας χώρος».

Παράλληλα, πολλά σχολεία της Καβάλας βρίσκονται σε αναβρασμό και δεν αποκλείεται το κύμα καταλήψεων να παρασύρει κι άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα-άγνωστο από πότε και για πόσο χρονικό διάστημα-καθώς ήδη ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό των Μαθητών ότι οι αντιδράσεις της μαθητιώσας νεολαίας θα ενταθούν.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού την οποία μπορείτε να δείτε εδώ οι μαθητές οργανώνουν διαδικτυακά τον αγώνα τους και πληροφορούν για τις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα, ενώ υπάρχει και… «μάθημα» συνθημάτων για τις μαθητικές πορείες και συγκεντρώσεις.

Διαβάστε το κάλεσμα και τα αιτήματα των μαθητών

Σήμερα χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τον Πειραιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, την Πάτρα και την Κρήτη βγήκαμε στους δρόμους και διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας! Ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

Με δυναμικό παλμό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα, όπως «Λεφτά για F-16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο μας λεν για το σχολειό!», «Τόσα χρόνια νόμοι η ίδια ιστορία, κόστος οι μαθητές μέσα στα σχολεία…» κ.ά. κάναμε ξεκάθαρο ότι οι μαθητές δε θα κάτσουμε στ’ αυγά μας, θα διεκδικήσουμε να εξασφαλιστεί ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μας, δημόσια και δωρεάν παιδεία, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει!

Στείλαμε δυναμικό μήνυμα αγώνα: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ! Έχουμε αιτήματα, διεκδικούμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί, επειδή τα ΜΜΕ αξιοποιούν ενέργειες που δεν έχουνε καμία σχέση με τον οργανωμένο αγώνα μας!

Σήμερα ήταν μόνο η αρχή… Τώρα ξεκινάμε… Η σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού συνεχίζουν να χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Είμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι. Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι:

Συντονιζόμαστε όλα τα σχολεία, σε κάθε δήμο και πόλη, για να οργανώσουμε καλύτερα, ενωμένοι όλοι μαζί οι μαθητές τον αγώνα μας! Αποφασίζουμε πώς θα συνεχίσουμε…

Στην Αθήνα καλούμε όλους τους εκλεγμένους σε 5μελή και 15μελή, αλλά και όλους τους μαθητές που θέλουν να αγωνιστούν να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Το Σάββατο 4 Νοέμβρη στις 13:00 στο κτίριο της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27) φτιάχνουμε και φέτος τη Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας!

Συζητάμε σε κάθε τάξη, σε κάθε σχολείο για να μπουν πιο πολλοί μαθητές στον αγώνα!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη!