Επιστημονική ημερίδα Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με τη συμμετοχή της Κατερίνας Σαββαΐδου

Η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και οκτώ ακόμη επιφανείς νομικοί επιστήμονες θα διαπραγματευτούν το θέμα «Η άμυνα του  φορολογουμένου στη Διοικητική Δίκη»

ΟΔικηγορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα διοργανώνουν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, από τις 09:30 έως τις 14:00, στο Lucy Hotel, ενημερωτική επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η άμυνα του  φορολογουμένου στη Διοικητική Δίκη».

Ανάμεσα στους επιφανείς εισηγητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ημερίδα είναι και η Κατερίνα Σαββαΐδου η οποία διετέλεσε Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας την περίοδο 2014-2015, όταν και απομακρύνθηκε από τη θέση της με τρόπο «επεισοδιακό» που είχε ρίξει επάνω της τα «φώτα» της δημοσιότητας.

Αναλυτικά, οι εισηγητές της ημερίδας:

  1. Ευγενία Παπαδοπούλου Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Φορολογικού Δικαίου της Ένωσης Ευρωπαίων Διοικητικών Δικαστών – «Ο διοικητικός δικαστής και η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα από την οπτική της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
  2. Αικατερίνη Σαββαϊδου, Επίκουρος Καθηγήτρια ΑΠΘ, Δικηγόρος – «Σύγχρονες τάσεις εξωδικαστικής και δικαστικής επίλυσης των φορολογικών διαφορών».
  3. Ευστάθιος Μπακάλης, Δικηγόρος, Φορολογικός Σύμβουλος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας – «Η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου προς επιβολή φόρου. Νομολογικές προσεγγίσεις».
  4. Ιωάννα Λαμπίρη, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ – «Φορολογικές κυρώσεις και αρχή της αναλογικότητας». 
  5. Μαρία Έλληνα, Εφέτης ΔΔ, Εντεταλμένη Διδασκαλίας Εθνικής Σχολής Δικαστών – «Η δέσμευση του διοικητικού δικαστή από τις αθωωτικές ποινικές αποφάσεις/προβλήματα της νέας ρύθμισης του ΚΔΔ ». 
  6. Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης, Καθηγητής ΑΠΘ – «Η αρχή της ευνοϊκότερης κυρωτικής διάταξης στις φορολογικές παραβάσεις». 
  7. Χρήστος Δετσαρίδης, Επ. Καθηγητής ΔΠΘ, Δικηγόρος  – «Ελλείμματα προσωρινής δικαστικής προστασίας στις φορολογικές διαφορές». 
  8. Αικατερίνη Σεραφείμη, Εφέτης ΔΔ, Εντεταλμένη διδασκαλίας στην Εθνική Σχολή Δικαστών – «Ο φορολογικός έλεγχος των τραπεζικών συναλλαγών». 
  9. Γεώργιος Δημήτραινας, Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ, Δικηγόρος – «Ζητήματα από την ποινική αντιμετώπιση των φορολογικών παραβάσεων. Η νέα εικόνα του αξιόποινου των φορολογικών παραβάσεων και ιδίως η σημασία της παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων της πολιτείας στο πεδίο της ποινικής καταστολής».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών ΔικαστηρίωνΕυτυχία Φουντουλάκη. Στην πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης θα προεδρεύσει ο Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φινοκαλιώτης και στη δεύτερη ο Αντεπίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ Ιωάννης Συμεωνίδης.