Πλάτανος-πεζοδρόμιο 1-0, αλλά…

Μια... διαφορετική παρέμβαση του δήμου Καβάλας στη νησίδα απέναντι από την πρώην Εμπορική Τράπεζα

Με τη φύση δεν τα «βάζει» κανείς. Αυτό το ξέρουν καλά εκεί στον δήμο Καβάλας. Γι’ αυτό και όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν το  «φουσκωμένο» πεζοδρόμιο στη νησίδα όπου κάνουν πιάτσα τα ταξί απέναντι από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, «επιστράτευσαν» μια λύση συμβατή με τους «νόμους» της φύσης και ιδιαίτερα καλαίσθητη. Μένει να αποδειχθεί και… διαχρονική.

Οι περισσότεροι Καβαλιώτες θα είχαν προσέξει τη ζημιά που είχε προκαλέσει στις πλάκες του κράσπεδου ο χαρακτηριστικός πλάτανος. Η εικόνα ήταν αυτή:

Εκτός από το περίεργο του… «θεάματος», οι ξηλωμένες πλάκες αποτελούσαν και κίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας ορθώς αποφάσισε να παρέμβει. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου «έστρωσαν» το σημείο με λευκές πέτρες (βότσαλα ή «κροκάλες» όπως λέγονται), αφού οι ρίζες του γέρικου πλάτανου δεν θα μπορούσαν να «κουρευτούν» αλλά και η εκρίζωση δεν μπήκε ποτέ στην «ημερήσια διάταξη».

Η παρέμβαση των ανθρώπων του δήμου «φώτισε» το σημείο. Όπως είπαμε, μένει να αποδειχθεί η πρακτικότητα αλλά και η διαχρονικότητά της…