Γιορτή Τσίπουρου στη Νέα Πέραμο: Το κατεξοχήν προϊόν της περιοχής σε πρώτο πλάνο [φωτογραφίες]

Παράδοση, γευσιγνωσία και διασκέδαση συνέθεσαν και φέτος τη μεγάλη γιορτή-θεσμό του δήμου Παγγαίου, η οποία συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Κάθε χρόνο και καλύτερα… Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου διοργάνωσε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στον πεζοδρόμο της Νέας Περάμου την «Γιορτή Τσίπουρου» με τον κόσμο που κατέκλυσε την παραλία της Περάμου να αποτελεί την απτή απόδειξη της επιτυχίας της διοργάνωσης, η οποία ενισχύεται χρόνο με τον χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιο τσίπουρο, αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα, υπηρετώντας έναν ακόμα στόχο της εκδήλωσης, την προβολή της ιδιαίτερης σημασίας του τσίπουρου, ως ελληνικό και δη τοπικό προϊόν.

Παράλληλα, τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής έδωσαν τον απαραίτητο παραδοσιακό τόνο στη Γιορτή, όπως και το πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, Ελένη Μπενή, Όλγα Αμπατζιά, Στέργιος Παπαευθυμίου, Κοσμάς Κορωνιός και Κώστας Τσάκαλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Κώστας Γάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Ξουλόγης και της Ελάσσονος Θόδωρος Μπόνος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη φετινή Γιορτή εμφανίστηκε ο κ. Μποσμπότης, αμέσως μετά τον αγιασμό για την έναρξη της αποστακτικής περιόδου, προτρέποντας τον κόσμο να χορέψει και να διασκεδάσει, ενώ ο κ. Ζουμπλιός στάθηκε στο αντικείμενο της εκδήλωσης, ήτοι στο τοπικό προϊόν του τσίπουρου.

«Γιορτή Τσίπουρου με πολύ καλό καιρό και καλή οργάνωση, όπως μάς λέει ο κόσμος και του χρόνου να ξαναβρεθούμε ακόμα πιο ενισχυμένοι», δήλωσε η κ. Μπενή, ενώ με τη σειρά της η κ. Αμπατζιά ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Μπενή για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες από την Γιορτή Τσίπουρου 2017