Συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για τη μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας-Πρίνου

Η Κίνηση Δημιουργίας Ναυτιλιακής Εταιρείας μόνιμης, συχνής σύνδεσης Καβάλας-Πρίνου ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας να παρέμβει υποχρεώνοντας τους πλοιοκτήτες να εκτελούν καθημερινά 4 δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Ηλεκτρονική ψηφοφορία με πρωτοβουλία της Κίνησης Δημιουργίας Ναυτιλιακής Εταιρείας μόνιμης, συχνής σύνδεσης Καβάλας-Πρίνου με αποδέκτη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και «παραλήπτη» τους κατοίκους της Θάσου και της Καβάλας «τρέχει» στο διαδίκτυο από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και μέχρι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018.

Η Κίνηση ζητά από τους κατοίκους να ενωθούν για τον κοινό σκοπό της «θεσμοθέτησης» μια μόνιμης και συχνής ακτοπλοϊκής σύνδεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παραθέτοντας τους λόγους που κάνουν αυτό το αίτημα αναγκαιότητα, ενάντια στα «ισχυρά τοπικιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ όσες περισσότερες υπογραφές συγκεντρωθούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μέσο πίεσης προς το υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί λύση.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται εδώ.

Το «μήνυμα» της Κίνησης

Αγαπητοί πολίτες της Καβάλας και της Θάσου. Τα τελευταία χρόνια, η γραμμή που συνδέει τη πόλη της Καβάλας με το λιμάνι του Πρίνου έχει σχεδόν εξαλειφθεί τη χειμερινή περίοδο ενώ έχει υποβαθμιστεί την εαρινή. Η γραμμή αυτή είναι η πιο συμφέρουσα από άποψης χρόνου και εξυπηρέτησης της πλειοψηφίας των κατοίκων της Θάσου, οι οποίοι έχουν πρόσβαση απ’ευθείας στη πόλη της Καβάλας, αυτόματα και πρόσβαση στις δημόσιες και όχι μόνο υπηρεσίες του νομού της Καβάλας αλλά και της αγοράς της.

Είναι η κοντινότερη διαδρομή και ο Πρίνος βρίσκεται χιλιομετρικά στο μέσον απ’όλα τα χωριά του νησιού. Είναι παράλογο για κάποιον πολίτη της Θάσου να πηγαίνει στον Λιμένα, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσει εκεί και μετά πάλι αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσει από την Κεραμωτή στην πόλη της Καβάλας, με ό,τι κόστος σε χρόνο και χρήμα συνεπάγεται αυτό.

Επίσης πλήθος εκπαιδευτικών και όχι μόνο υπαλλήλων που εργάζονται στα χωριά της Θάσου , αναγκάζονται να μετακινούνται με μεγάλο κόστος στη Κεραμωτή για να φτάσουν στον Λιμένα και αργότερα να πάνε στα χωριά τα οποία εργάζονται. Δυστυχώς αυτό οφείλεται σε ισχυρά τοπικιστικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης στον Πρίνο υπάρχει και το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Αγαπητοί συμπολίτες της Θάσου και της Καβάλας, ας ενωθούμε για να δώσουμε λύση με τη δημιουργία ναυτιλιακής εταιρείας, οποία θα δρομολογήσει πλοίο, το οποίο θα συνδέει μόνιμα και με συχνά δρομολόγια το λιμάνι του Πρίνου με τη Καβάλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με δρομολόγια από και προς Καβάλα, το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αιτιολόγηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Το καλοκαίρι οι ναυτιλιακές εταιρείες εκτελούν οκτώ δρομολόγια καθημερινά, ενώ το χειμώνα εκτελούν μόνο δύο αλλά και αυτά τα δύο καταστρατηγούνται, γιατί επικαλούνται βλάβες και έτσι δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Εδώ και μία εβδομάδα η γραμμή του Πρίνου είναι κλειστή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού και κυρίως της νότιας Θάσου, να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στην Καβάλα μέσω Κεραμωτής, χάνοντας όλη τη μέρα τους και ξοδεύοντας τετραπλάσια χρήματα, για να γίνεται το θέλημα των πλοιοκτητών.

Η Κίνηση ζητά από τον υπουργό να παρέμβει υποχρεώνοντας τους πλοιοκτήτες να εκτελούν καθημερινά τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου και μάλιστα, όταν επικαλούνται βλάβη των πλοίων τους να μην διακόπτονται τα δρομολόγια αλλά να μεταφέρουν ένα από τα πλοία της πορθμειακής γραμμής Λιμένα-Κεραμωτής που είναι πολύ περισσότερα από τα χρειαζούμενα.