Στο Παρίσι το ΤΕΙ ΑΜ-Θ μέσω της Έδρας UNESCO CON-E-ECT

Στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εθνικές αντιπροσωπείες από 168 χώρες, αρχηγοί κρατών, καθώς και υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας

Στην Παγκόσμια Γενική Συνδιάσκεψη της UNESCO, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, συμμετείχε πρόσφατα ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO CON-E-ECT (που φιλοξενεί το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) Δημήτρης Εμμανουλούδης, ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Εκτός από τις εθνικές αντιπροσωπείες των 168 κρατών μελών το «παρών» στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση έδωσαν αρχηγοί κρατών, καθώς και υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας.

Στη συνδιάσκεψη αυτή εξελέγη νέα γενική γραμματέας της UNESCO, ενώ υπήρξε πληθώρα  παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδριών, μεταξύ άλλων και των Υπουργών Παιδείας των χωρών μελών. Σ’ αυτές συζητήθηκαν θέματα βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών, μεθόδων διδασκαλίας και προσέγγισης διδασκομένων και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τις καταλληλότερες των οποίων έχει την ευχέρεια η UNESCO να προτείνει προς υλοποίηση στις εθνικές κυβερνήσεις, συνολικά ή μεμονωμένα, με στόχο πάντα την αποτελεσματικότερη εκπαίδευση στις χώρες μέλη.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και συνεδριών ο Διευθυντής της Έδρας CON-E-ECT Δημήτρης Εμμανουλούδης είχε σημαντικές συναντήσεις για την πορεία και τις δραστηριότητες της έδρας UNESCO CON-E-ECT στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ άλλων με την κ. Liliana Simonescu, επικεφαλής του Τμήματος Υποστήριξης των Εδρών UNESCO, όπως και με τον Dr. Qian Tang, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO για θέματα εκπαίδευσης.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί, μεταξύ άλλων, διακρίνονται η υπεύθυνη της Εθνικής Αντιπροσωπείας UNESCO στην Ελλάδα κα Τζιτζικώστα (1η αριστερά στην πρώτη σειρά), ο Διευθυντής της Έδρας UNESCO στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ κος Δ. Εμμανουλούδης (3ος από αριστερά στην δεύτερη σειρά) και η υπεύθυνη χρηματοδοτήσεων της Έδρας κα Ιώ Χατζηβαρύτη (2η από αριστερά στην δεύτερη σειρά) μαζί με άλλους συνέδρους στο Παρίσι.