Γερμανοί μαθητές στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας: Θα παίξουν… μπάλα με συνταγές και θα ξεναγηθούν στην Καβάλα

Κατά την παραμονή τους οι μαθητές του BS WM θα παρακολουθήσουν εργαστηριακά μαθήματα συνδιδασκαλίας στα εργαστήρια  του 1ου ΕΚ Καβάλας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας υποδέχεται 14 μαθητές από την Επαγγελματική Σχολή “Staatliche Berufsschule Weilheim in Oberbayern” (BS WM) από την πόλη Weilheim της Βαυαρίας. Οι Γερμανοί μαθητές θα μείνουν στην πόλη της Καβάλας για διάστημα δύο εβδομάδων στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Επαγγελματική Εμπειρία Αρχιτεχνιτών & διεθνοποίηση της σχολικής μονάδας BS WM».

Κατά την παραμονή τους οι μαθητές του BS WM θα παρακολουθήσουν εργαστηριακά μαθήματα συνδιδασκαλίας στα εργαστήρια  του 1ου ΕΚ Καβάλας με μαθητές από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας πάνω στα συστήματα Θέρμανσης, Αερισμού και Κλιματισμού. Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας έχει συνεργαστεί και ξανά στο παρελθόν με το BS WM και θα σχεδιάζει από κοινού νέες προτάσεις προγραμμάτων Erasmus+.

Πέρα από τα στενά εκπαιδευτικά πλαίσια του προγράμματος, οι Γερμανοί μαθητές θα επισκεφτούν μέρη πολιτιστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών μαθητών και θα γίνει ανταλλαγής «γεύσεων» στα εργαστήρια μαγειρικής όπου μαθητές θα μαγειρέψουν εδέσματα και θα ανταλλάξουν συνταγές Βαυαρικής και Ελληνικής κουζίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Γερμανοί μαθητές και καθηγητές για να τιμήσουν τη χώρα μας και το σχολείο υποδοχής, είχαν ντυθεί κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο 1ο ΕΚ Καβάλας με την παραδοσιακή Βαυαρική ενδυμασία.