Ποσειδώνιο Live: «Λαμέ» νύχτες με συνθεσάιζερ, μπουζούκι, φανταχτερά κοστούμια και χορευτικά στην Καβάλα του ’80 [δείτε βίντεο]

30 και πλέον χρόνια πριν: Όταν η Καβάλα διασκέδαζε μέχρι πρωίας με... μαέστρο τον Θόδωρο Κατάκαλο

Τάσος Τζάρας, Νίκος Ιακωβίδης, Ελένη Πιτσέλη, Θανάσης Σαλονικιός, Βαγγέλης Πανής… και άλλα ονόματα πολλά που σήμερα ίσως δεν «λένε» τίποτα στους νεότερους Καβαλιώτες αλλά που, χρόνια πριν, «έγραψαν» χιλιόμετρα επάνω στις μουσικές σκηνές της δεκαετίας του ’80, τότε που η διασκέδαση στην πόλη φιλοδοξούσε να «κοιτάξει στα μάτια» τα μεγάλα κέντρα των Αθηνών και με «αιχμή» ένα όνομα: Ποσειδώνιο.

Το Νυχτερινό Κέντρο των Αδελφών Πουλη μεσουράνησε για πολλά χρόνια και άφησε τη δική του ιστορία και παρακαταθήκη στη νυχτερινή ζωή της Καβάλας. Και πάντα, στα χρόνια εκείνα της δόξας, πίσω από τους κεντρικούς προβολείς, τις χορεύτριες και τους χορευτές, τις τραγουδίστριες και τους τραγουδιστές, σταθερά ένας άνθρωπος-ορχήστρα: ο Θόδωρος Κατάκαλος!




«Ενεργός» και αεικίνητος ακόμη και σήμερα, ο σπουδαίος Καβαλιώτης μουσικός έχει συνδέσει το όνομά του με τα μουσικά πράγματα της πόλης. Και ποιος δεν τον έχει δει και ακούσει σε κάποιο κέντρο, σε κάποιον γάμο ή άλλη κοινωνική εκδήλωση, πάντα «κρυμμένο» πίσω από ένα «βουνό» συνθεσάιζερ… Λάτρης της τεχνολογίας, ο Θόδωρος Κατάκαλος εισήγαγε στις ορχήστρες που έπαιζε και διηύθυνε τριάντα και βάλε χρόνια πριν ό,τι πιο σύγχρονο είχαν να προσφέρουν όλες οι μεγάλες μάρκες των μουσικών οργάνων αλλά και των εφέ.

Εδώ και λίγο καιρό, ο Θόδωρος Κατάκαλος μεταγράφει παλιές βιντεοκασέτες και τις «ανεβάζει» στο «κανάλι» του στο YouTube. Σύντομα βίντεο από το Ποσειδώνιο το 1985, το 1986 και το 1987, πραγματικά ντοκουμέντα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα βίντεο εδώ: