Ένας Καβαλιώτης στον δρόμο για την Eurovision με ένα τραγούδι-μάθημα ζωής. Δείτε το βίντεο και την έκπληξη που επιφυλάσσει

Ο Παναγιώτης Μαδεμλής κηρύσσει τον πόλεμο κατά του καρκίνου μέσα από τη συμμετοχή του στη μεγάλη Μουσική Ευρωπαϊκή Γιορτή για λογαριασμό του Σαν Μαρίνο-Δεύτερο μήνυμα... επί σκηνής με το κομμάτι να «τραγουδιέται» και στη νοηματική

Μπορεί η Eurovision να υπηρετήσει κοινωνικούς σκοπούς και να περάσει μηνύματα ζωής, πέρα από τη διασκέδαση; Για πολλούς όχι, για λίγους, όμως, ναι. Ανάμεσα στους τελευταίους είναι ο Παναγιώτης Μαδεμλής, μουσικός από την Καβάλα, ο οποίος είναι ήδη στον δρόμο για τη Eurovision 2018 για λογαριασμό του Αγίου Μαρίνου με το κομμάτι “Cure and War”, γράφοντας ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική.




Ο Παναγιώτης πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Καβάλα. Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο Ρέθυμνο και γρήγορα τον κέρδισε η μουσική και δη ο χώρος της rock και metal, ερμηνεύοντας και γράφοντας στίχους και μουσική. Αμέσως δημιουργεί το συγκρότημα ROTΤ και στη συνέχεια τους Dirt Spawn Disease και το 2007 ανεβαίνει στη σκηνή του Terra Vibe ανοίγοντας τη συναυλία των Metallica, ενώ η πορεία τους συνεχίσθηκε με ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα  και με δύο προσωπικές δουλειές.

Το 2010, όμως, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ανακόπτει τον μουσικό ειρμό της ζωής του, καθώς ένας όγκος στο κεφάλι έμελλε να αλλάξει τη στάση ζωής του. Ο Παναγιώτης έφυγε στο εξωτερικό για εγχείριση, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας και από το 2014 ξαναμπαίνει στη μάχη της μουσικής βιομηχανίας, αυτή τη φορά από άλλο πόστο…

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου τον κεντρίζει η Eurovision. Μόνος και χωρίς μουσικές «πλάτες» γράφει κάποια τραγούδια και τα στέλνει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ στέλνει και κάποια κομμάτια στην ΕΡΤ, η οποία εδώ και δυο χρόνια διαλέγει η ίδια ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Όμως τα κριτήρια της ΕΡΤ δεν ταυτίζονται με το μουσικό ύφος του Παναγιώτη, καθώς ο ελληνικός στίχος και το έντεχνο στιλ που τίθενται ως προϋπόθεση δεν έχουν σχέση με τον μουσικό προσανατολισμό του Καβαλιώτη μουσικού.

Τελικά ο Παναγιώτης στέλνει τα τραγούδια του στην Αγγλία και στη Γερμανία-με «όπλο» τον αγγλικό στίχο-και στον Άγιο Μαρίνο, ένα κρατίδιο που βρίσκεται στην «αγκαλιά» της Ιταλίας. Εκεί αποφασίζει το κοινό για το ποια τραγούδια θα προκριθούν, ενώ μετά τις 30 Νοεμβρίου 2017 θα επιλεγούν τα καλύτερα και κατόπιν θα παρουσιαστούν ζωντανά για να επιλεγεί το τελικό τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα.

Το μήνυμα κατά του καρκίνου και η διαφορετική ερμηνεία επί σκηνής

Το τραγούδι “Cure and War” το οποίο έστειλε ο Παναγιώτης Μαδεμλής στον Άγιο Μαρίνο είναι ένα μάθημα ζωής το οποίο πέρασε ο ίδιος με άριστα και θέλει να το διδάξει και σε όσους πέρασαν αντίστοιχες δυσκολίες και συνέχισαν τη ζωή τους, βγαίνοντας ακόμα πιο δυνατοί από τη μάχη με τον καρκίνο.

«Ένα θέμα υγείας δεν μπορεί να σε καθυστερήσει σε ό,τι κάνεις. Στους στίχους του τραγουδιού μπορεί ο καθένας να δει τον εαυτό του. Είναι ένα μήνυμα και προς όλους εκείνους που απομακρύνονται από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη για στήριξη. Δεν κολλάει ο καρκίνος… Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό, όποια δυσκολία κι αν βιώνουν, αλλά και ο περίγυρός τους να μην τους γυρνάει την πλάτη», λέει στο KAVALA POST ο Παναγιώτης.

Και το μήνυμα αυτό ο Παναγιώτης θέλει να το ακούσουν όλοι, γι’ αυτό και επί σκηνής, το κομμάτι «τραγουδιέται» και στη νοηματική για ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής. Αν μη τι άλλο όχι απλά μια πρωτότυπη κίνηση, αλλά κυρίως ανθρώπινη, πιστή στο σύνθημα ότι «η μουσική και κυρίως η ζωή ανήκουν σε όλους».

Το KAVALA POST εύχεται ολόψυχα στον «δικό μας» Παναγιώτη καλή επιτυχία.

Ακούστε το τραγούδι και δείτε παρακάτω το βίντεο ενισχύοντας με τα σχόλιά τη συμμετοχή του Παναγιώτη

Στοιχεία επικοινωνίας

Official Site: εδώ
Facebook: εδώ
Twitter: εδώ
SoundCloud: εδώ
Instagram: https: εδώ