Συμπαράταξη Πολιτών: Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο μια μέρα μνήμης…

Το μήνυμα της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για το Πολυτεχνείο-Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στην πλατεία Καπνεργάτη την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στις 18:30

«Η Συμπαράταξη Πολιτών συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για τα θύματα της δικτατορίας και του φασιστικού καθεστώτος.

Σήμερα, 44 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, το βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού για: “Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία” αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο. Η οικονομική ανεξαρτησία, η ουσιαστική δωρεάν Παιδεία και το δικαίωμα στην εργασία είναι τα κεντρικά αιτήματα της σημερινής κοινωνίας.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι απλά μια επέτειος, είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία και  διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για δημοκρατία, ειρήνη και ενάντια στο φασισμό.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μια μέρα μνήμης, αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες.

Η Συμπαράταξη Πολιτών καλεί τις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 6:30 στην πλατεία Καπνεργάτη».