«Ανανέωση Τώρα»: 10.000 μηνύματα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς της Αττικής [φωτογραφίες]

Μεγάλη η ανταπόκριση πολιτών και επιχειρηματιών στο κάλεσμα του Παύλου Ζησίμου για συγκέντρωση βοήθειας με προορισμό τους πληγέντες στην Αττική-Ένα φορτηγάκι νερά και τρόφιμα στέλνει η Νέα Πέραμος του δήμου Παγγαίου

Ενδεικτική της ανθρωπιάς των Καβαλιωτών επιχειρηματιών και πολιτών ήταν η μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του Παύλου Ζησίμου και του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για συγκέντρωση βοήθειας με προορισμό τους πλημμυροπαθείς της Αττικής.

Μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Ενδεικτικά, έως το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 είχαν συγκεντρωθεί πολλά τρόφιμα μεταξύ των οποίων 1.200 κιλά ψαριών και περισσότερα από 10.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Νέας Περάμου Καβάλας, οι οποίοι συνδέονται με συγγενικές προσφυγικές ρίζες με τους κατοίκους της Νέας Περάμου Αττικής.

Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης βοήθειας από τον Παύλο Ζησίμου άρχισε αυθόρμητα μετά τα άμεσα κοινωνικά αντανακλαστικά των επιχειρηματιών του Νομού, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Ανανέωση Τώρα» για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση ενός φοιτητή στο ΤΕΙ Καβάλας, του Θάνου Κανάκη, ο οποίος κατάγεται από τη Μάνδρα Αττικής και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. Ο Θάνος αποτέλεσε τον σύνδεσμο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πληγείσες περιοχές καθώς ο πατέρας του είναι αντιδήμαρχος και εμπλέκεται άμεσα με τη συγκέντρωση και τη διάθεση της βοήθειας.

Τα μέλη του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις των κ. Μαντζαρόπουλου, Τουρναβίτη, Αργυρίου, Μέντζα και Ζησίμου, το κατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ της Καβάλας, αλλά και τους εργαζόμενους του καταστήματος ΜΑΣΟΥΤΗ Νέας Περάμου Καβάλας. Ευχαριστούν επίσης όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Σε δηλώσεις του, ο επιχειρηματίας Παύλος Ζησίμου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου Μάκη Ζουμπλιό για την οργάνωση των κατοίκων της περιοχής του και τη συμμετοχή στην αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες, μια βοήθεια η οποία συγκεντρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και θα σταλεί το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017.