Η Καβάλα καλωσόρισε τον νέο ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Φιλίππων [φωτογραφίες]

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου «στην πόλη του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας»

Καιρού επιτρέψαντος πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017 σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου στην πόλη της Καβάλας από τις Αρχές, τον Κλήρο και τον Λαό της τοπικής εκκλησίας.

Ο κ. Στέφανος έφτασε λίγο μετά τις 11:30 οδικώς στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Εκεί, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων τού «παρέδωσε» την Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων.




Αμέσως μετά, ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε δια της οδού Κουντουριώτου και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας. Εκεί, κάτω από το στέγαστρο της κεντρικής πλατείας, με φόντο ένα πανό που έγραφε «Ως ευπαρέστητε, Σεβασμιώτατε. Σας καλωσορίζουμε στην πόλη του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Λυδίας», η Δήμητρα Τσανάκα υποδέχθηκε τον κ. Στέφανο εκ μέρους όλων των Καβαλιωτών. «Σεβασμιώτατε, καλώς ήλθατε στην πόλη σας!», είπε χαρακτηριστικά.

Αφού αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου και με την προσφώνηση «Άξιος!», η δήμαρχος Καβάλας παρέδωσε στον κ. Στέφανο τον σταυρό-δώρο του δήμου Καβάλας και τον κάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο νέος Μητροπολίτης δήλωσε συγκινημένος. Ευχαρίστησε τη δήμαρχο, το Δημοτικού Συμβούλιο αλλά και τον λαό της Καβάλας για την υποδοχή. Με ευχές και ευλογίες, ο λόγος του ήταν ιδιαίτερα σύντομος και περιεκτικός,

Ακολούθως, από την κεντρική πλατεία ξεκίνησε η πομπή για τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου για την τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Μητροπολίτες-εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πλήθος Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι βουλευτές της Καβάλας, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί Καβαλιώτες.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη