Με την ενθρόνιση Στεφάνου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορική Εκκλησία των Φιλίππων [φωτογραφίες, βίντεο]

Με χειροκροτήματα και την επευφημία «Άξιος» από Κλήρο και Λαό, ο νέος Μητροπολίτης ΦΝΘ έγινε δεκτός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Μητροπολιτών από όλη την Βόρεια Ελλάδα, εκπροσώπων των Αρχών, Κλήρου και Λαού, τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017 η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανέγνωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, μεταφέροντας τις Πατριαρχικές ευλογίες και ευχές για μια ευλογημένη Ποιμαντορία, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε το μήνυμα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’.

Τον λόγο έλαβαν ο Τοποτηρητής της οικείας Μητροπόλεως και Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «το πένθος που πλήρωσε η τοπική Εκκλησία με τον θάνατο του Μακαριστού Προκοπίου, μεταβάλλεται σήμερα σε χαρά και αγαλλίαση και πανηγυρίζουν Κλήρος και Λαός, με την αγαθή φήμης σας να έχει φτάσει εδώ πριν την έλευσή σας».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, δήλωσε κατά τον σύντομο λόγο του ότι «όλοι εμείς προσδοκούμε να βρούμε στο πρόσωπό σας έναν πνευματικό πατέρα φιλόξενο, φιλάγαθο, δίκαιο, όσιο και εγκρατή, κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία η οποία περνάει δύσκολα και σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε τη στήριξη της Περιφέρειάς μας», ενώ από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ότι «σ΄αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα ανταπεξέλθετε και θα ξεπεράσετε τους τρεις εξέχοντες προκατόχους σας και θα ανταπεξέλθετε, επίσης, στις επιθέσεις τις οποίες δέχεται η Ορθοδοξία».

Οι ομιλίες έκλεισαν με το μήνυμα του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου, πατρός Γερασίμου Φυλακτάκη, εκ μέρους του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ, ενώ ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του Μητροπολίτου Στεφάνου (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο τον λόγο του νέου Μητροπολίτου ΦΝΘ εδώ).

Μετά το πέρας της τελετής της ενθρόνισης, η οποία κράτησε λίγο λιγότερο από 2 ώρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ δέχτηκε πλήθος πολιτών οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του και να του ευχηθούν για μια δίκαιη φιλεύσπλαχνη ποιμαντορία, με τον νέο Μητροπολίτη να απαντά με τα λόγια του Κυρίου Ιησού Χριστού, ήτοι «ήρθα για να υπηρετήσω και όχι να με υπηρετήσουν».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Δείτε ολόκληρη την τελετή ενθρόνισης στο βίντεο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης που ακολουθεί