Κωστής Σιμιτσής: Σεβασμιώτατε, είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσετε το έργο του μακαριστού Προκοπίου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας χωρίς διακρίσεις

Συγχαρητήρια επιστολή του τ. δημάρχου Καβάλας στον νέο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη μας, κ.κ. Στέφανε,
Επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας επιτρέψτε μας να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.
Η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο εξελίξεων σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο. Ο λαός μας αντιμετωπίζει μια πολύχρονη ήδη κοινωνική, θεσμική και οικονομική κρίση. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Εκκλησία, επιτελώντας τον δικό της ρόλο και συχνά υπερβαίνοντας τα στερεότυπα, στάθηκε σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των θεσμικών φορέων του τόπου για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων ευρύτερου χαρακτήρα.

Η θητεία του προκατόχου σας, του μακαριστού και αγαπητού σε όλους μας Κυρού Προκοπίου, συνδέθηκε με αγώνες για τη διαφύλαξη του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, για την καταπράυνση της ακραίας φτώχειας, για τη φροντίδα των αδυνάτων, των παιδιών και των ηλικιωμένων. Οι λόγοι του και το παράδειγμά του μας ένωναν και μας κινητοποιούσαν.

Σεβασμιότατε,
Είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσετε και θα επεκτείνετε αυτό το έργο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας χωρίς διακρίσεις, με το πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης που δείξατε με το πρώτο σας κιόλας κήρυγμα ότι σας διακατέχει. Να είσαστε κι εσείς βέβαιος ότι θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Καβάλα, 20 Νοεμβρίου 2017

Κωνσταντίνος Σιμιτσής
τ. δήμαρχος Καβάλας
– δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”