Γυμνάσιο και Λύκειο Κρηνίδων: «Διορία» 10 ημερών στον δήμο Καβάλας για να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις

Οι Σύλλογοι Γονέων θεωρούν ότι οι μικροπαρεμβάσεις είναι πρόχειρη λύση-Βασικό αίτημα και μεγάλος στόχος είναι το καλοκαίρι του 2018 να ξεκινήσουν οι εργασίες, αφού κλείσει το Γυμνάσιο για έναν χρόνο

Το πρόγραμμα των μικρών παρεμβάσεων -όταν θα ολοκληρωθεί η μελέτη και όταν βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι- στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Κρηνίδων παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες, κατά τις συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα εν λόγω σχολεία.

Ο κ. Στεφανίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου των Κρηνίδων, εξηγεί στο ALPHA Radio 88,6 τι έγινε στη γενική συνέλευση, στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι από τον δήμο Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης ενημέρωσε για την απόφαση που πήρε ο δήμος να ξεκινήσει τα έργα τα οποία θα δώσουν λύση στα στεγαστικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

«Μετά από την αυτή την ενημέρωση εμείς αποφασίσαμε να περιμένουμε άλλο ένα δεκαήμερο για να δούμε πια θα είναι τα αποτελέσματα των έργων και μετά θα δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε. Οι μικροπαρεμβάσεις είναι μια πρόχειρη λύση, κάτι που δεν μας ικανοποιεί. Εμείς περιμένουμε να δοθεί μια μόνιμη λύση  στο σοβαρό  πρόβλημά μας  εκεί που μπάζει νερά η στέγη , να εξετάσουμε τι συμβαίνει με τα ηλεκτρολογικά, τα κουφώματα κλπ.

»Τη μεγάλη συνολική παρέμβαση, όπως μας είπαν, θέλουν να την εντάξουν στο επόμενο ΕΣΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάρει δύο χρόνια και φυσικά αυτό δεν το θέλουμε. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε γιατί αυτή η ιστορία κρατάει πάνω από 4-5 χρόνια και το πρόβλημα αντί να λύνεται, εντείνεται», αναφέρει ο κ. Στεφανίδης.

Το βασικό αίτημα και ο μεγάλος στόχος είναι το καλοκαίρι του 2018 να ξεκινήσουν οι εργασίες, αφού κλείσει το σχολείο για έναν χρόνο. «Βέβαια χρονικά δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε το θέμα, όμως πιέζουμε όλο και με μεγαλύτερη ένταση για να γίνουν τα έργα όσο δυνατόν νωρίτερα, αν και χρονικά έπρεπε τα ζητήματά μας να λυθούν από πέρυσι», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου των Κρηνίδων.

Αν σε 10 μέρες δε γίνουν οι μικροπαρεμβάσεις, θα συνεδριάσουν και πάλι οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, θα εξεταστούν οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι και θα οργανωθούν οι επόμενες κινήσεις τους.