Οι πρώτες κινήσεις Στεφάνου στην Καβάλα: «Προκόπειο» Ίδρυμα θα ονομαστεί η μονάδα του Αγίου Σίλα και «οδός Προκοπίου» ένας δρόμος της πόλης

Δύο προτάσεις του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων αμέσως μετά την πρώτη θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε - Και πρωινός περίπατος τη Δευτέρα στα καταστήματα και τους δρόμους της πόλης!

Λίγες ώρες μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, το ρεπορτάζ για τις πρώτες «κινήσεις» του κ. Στεφάνου στην Καβάλα έρχεται από την… Αθήνα. Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μ. Τζούμας έγραψε στον «Εξάψαλμο» για τη βούληση του νέου ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας να τιμήσει τον προκάτοχό του, δίνοντας το όνομα του μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου στη Μονάδα του Αγίου Σίλα που ολοκλήρωσε ο ίδιος προτού «κοιμηθεί» και η οποία θα λέγεται εφεξής «Προκόπειο Ίδρυμα» και επιδιώκοντας -σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή που, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ ασμένως απεδέχθη την πρόταση- τη μετονομασία κεντρικού δρόμου της Καβάλας σε οδό «Προκοπίου».




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Σωτήρη Μ. Τζούμα που «ανέβηκε» στον «Εξάψαλμο».

Δύο γενναίες προτάσεις του Φιλίππων Στεφάνου με το καλημέρα σας: ΠΡΟΚΟΠΕΙΟ θα ονομάσει το ίδρυμα που έχτισε εκ θεμελίων ο Φιλίππων Προκόπιος και μία οδός της Καβάλας θα πάρει το όνομά του

«Με το πρώτο καλημέρα στη νέα του έπαλξη, ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος έδειξε την καλή του καρδιά και την απόφασή σου να βαδίσει πάνω στα σωστά ίχνη της διαβάσεως που άφησε ο προκάτοχός του Μητροπολίτης Προκόπιος. Μετά την πρώτη του θεία λειτουργία στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου ανακοίνωσε με στεντόρεια τη φωνή την απόφασή του να ονομάσει το Γηροκομείο, το ίδρυμα κόσμημα που έχτισε εκ θεμελίων ο Προκόπιος, ως «Προκόπειο» ίδρυμα.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είπε,  αυτή τη στιγμή σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του μεγάλου έργου που μας άφησε, μετά από 43 χρόνια ποιμαντορίας».

Παράλληλα πρότεινε στη δυναμική Δήμαρχο της Καβάλας κ. Τσανάκα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ένας δρόμος της πόλης της Καβάλας να πάρει το όνομά του και να θυμίζει εσαεί το πέρασμά του από την όμορφη πόλη την οποία εποίμανε με αφοσίωση και αγάπη.

Και οι δύο προτάσεις του νέου Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Φιλίππων κ. Στεφάνου, έγιναν ασμένως αποδεκτές από τις αρχές της πόλης που ήταν παρούσες αλλά και από το εκκλησίασμα,το οποίο ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, επιβραβεύοντας με την κίνηση αυτή την απόφαση του Μητροπολίτη Στεφάνου, να ξεκινήσει την ποιμαντορία του με αυτές τις συμβολικές προτάσεις.

Επίσης σήμερα, πρώτη ημέρα του Μητροπολίτη Στεφάνου στη νέα του έπαλξη, κινήθηκε με τα πόδια σε όλη την αγορά και χαιρετούσε τους καταστηματάρχες και τον απλό κόσμο που συναντούσε. Όλοι είδαν με πολύ ευχάριστο τρόπο και καλή διάθεση την πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη τους τον οποίο καλωσόριζαν με τον καλύτερο τρόπο και του εύχονταν καλή δύναμη στο έργο του.

Ο Στέφανος ξεκινά την πορεία του στην Καβάλα με τους καλύτερους οιωνούς! Και όλα δείχνουν ότι θα γράψει τη δική του ιστορία. Του το ευχόμαστε ολόθερμα»!