Μαρία Φραντζεσκάκη: Ακόμα κι αν δεν έχει τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα χτυπήσουμε πόρτες για να τα βρούμε

Ακόμα και μετά την εκπνοή της προθεσμίας υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν αίτηση-Περί τα 200-300 άτομα έμειναν εκτός του προγράμματος, με την αντιδήμαρχο Καβάλας να διαβεβαιώνει ότι δε θα μείνουν αβοήθητοι

Η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήδη έχει ολοκληρωθεί από την προηγούμενη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 μετά από μια παράταση τριών ημερών, αφού ήταν πολλοί οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις και τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Ακόμα και μετά την εκπνοή τις προθεσμίας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχονταν αιτήσεις, όπως πληροφορεί η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη η οποία σε δηλώσεις της στον ALPHA Radio 88,6 σημειώνει επίσης ότι θα ξαναγίνουν επικαιροποιήσεις των στοιχείων, γιατί πολλά από αυτά αλλάζουν.

«Ανά εξάμηνο θα γίνεται επικαιροποίηση στοιχείων και αν υπάρξουν άνθρωποι που ζητήσουν την βοήθειά μας φυσικά δε θα τους το αρνηθούμε. Αυτήν την στιγμή έχουμε 300 αιτήσεις μόνο για τη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας και στις Κρηνίδες 160 αιτήσεις. Από αυτές θα γίνει αξιολόγηση, θα εξεταστούν από την επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και εκτός κραυγαλέων περιπτώσεων όλοι οι άλλοι θα μπουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε την διανομή των τροφίμων κοντά στις γιορτές. Όλοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για τον τόπο και τον χρόνο που θα γίνεται η διανομή», αναφέρει η κ. Φραντζεσκάκη.

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε, εκτός κι αν προκύψει πρόβλημα από την Αθήνα. Και αν δεν έχουμε αυτά τα τρόφιμα θα χτυπήσουμε πόρτες για να δώσουμε στον κόσμο αυτά που πρέπει. Το κονδύλι που βάζει ο δήμος είναι 150.000 ευρώ πέρα από τη βοήθεια που θα προσφέρουν οι καβαλιώτικες επιχειρήσεις και ο κόσμος του δήμου που πάντα βοηθάει. Από εκεί και μετά ο δήμος δε θα αφήσει χωρίς βοήθεια κάποιον συμπολίτη μας που έχει πραγματική ανάγκη και ειδικά τις γιορτές, δε θα αφήσουμε να μείνει χωρίς κρέας το σπίτι του, χωρίς τυρί, χωρίς γάλα και όλα τα απαραίτητα. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να διαβεβαιώσω», τονίζει η κ. Φραντζεσκάκη και διαβεβαιώνει ότι ακόμα κι εκείνοι που δεν είναι σ’ αυτό το πρόγραμμα, με κάποια χαρτιά που θα φέρουν γιατί πρέπει να περάσουν από την Πρόνοια και αυτοί θα πάρουν τρόφιμα και δε θα μείνουν χωρίς βοήθεια. Πρόκειται για ακόμα 200-300 άτομα που βρίσκονται εκτός προγράμματος και δεν μπορούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε αυξάνεται δυστυχώς καθημερινά δραματικά. Έχουμε ανθρώπους που έρχονται στον δήμο και ζητάνε δουλειά. Ο δήμος όμως δυσκολεύεται ακόμα και δίμηνα δουλειάς να προσφέρει και δε θα μπορούμε πια να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Πολλούς που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, τους στέλνουμε στην Πρόνοια, γιατί εκεί υπάρχει το ποσό των 100.000 ευρώ που είναι μια μεγάλη βοήθεια. Εκεί πηγαίνουν πάρα πολλές οικογένειες. Να σκεφτείτε ότι σε κάθε δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο, μάς φέρνουν από την Πρόνοια καταστάσεις με 25 ονόματα οικογενειών στις οποίες δίνουμε από 300-700 ευρώ τον χρόνο ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Ο δήμος πραγματικά κάνει μεγάλο κοινωνικό έργο και πιστεύουμε και θέλουμε να το συνεχίσουμε όσο γίνεται περισσότερο βοηθώντας τους συμπολίτες μας», δηλώνει η αντιδήμαρχος Καβάλας.