Δωρεά εξοπλισμού από την Κοινοπραξία TAP στην Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας

Το ΔΣ της Ένωσης κάνει λόγο για μια γενναία δωρεά η οποία ήρθε για να δώσει ώθηση στη συνέχιση των δράσεών της-Συμμετοχή του Ν. Σ. Καβάλας ΑμεΑ σε διεθνές πρόγραμμα για τη βελτίωση της πρόσβασης των μελών του στην εργασία

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 σε μια λιτή εκδήλωση στο γραφείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας παρουσία των τοπικών ΜΜΕ και του εκπροσώπου του αγωγού TAP για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσιάστηκαν τα μηχανήματα εξοπλισμού που δωρίθηκαν προς το Σωματείο από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Πρόκειται για τη δωρεά:

  • 10 γραφομηχανών Braille τύπου Perkins
  • δύο πολυμηχανημάτων HP (σαρωτής-εκτυπωτής-φωτοτυπικό-φαξ)
  • ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή (οθόνη Samsung 22’’-μητρική μονάδα MLR- και τα περιφερειακά του πληκτρολόγιο-ποντίκι)
  • ενός κλιματιστικού μηχανήματος Fujitsu 24 (εσωτερική και εξωτερική μονάδα)

Ο εξοπλισμός αυτός, όσον αφορά τις γραφομηχανές, έρχεται να ανανεώσει τις υπάρχουσες γραφομηχανές Braille που έχουν ταλαιπωρηθεί από την πολύχρονη χρήση και να καλύψει νέες ανάγκες, για την εξάπλωση των μαθημάτων σε Δράμα και Σέρρες. Τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι αναγκαία για την ορθότερη λειτουργία του γραφείου και τη σωστότερη εξυπηρέτηση των μελών του Σωματείου. Το ΔΣ της Ένωσης κάνει λόγο για μια γενναία δωρεά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε νέα ώθηση στη λειτουργία και τη συνέχιση των δράσεών του.

«Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας. Τέτοιες ενέργειες είναι αξιέπαινες και μακάρι να βρίσκουν μιμητές, για να ανακουφίζονται σωματεία που υποστηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Σπύρο Νάκο, υπεύθυνο των προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του Αγωγού TAP που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και σε όλες τις συναντήσεις μας έχει δείξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το Σωματείο μας και τις δράσεις του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Σμαράγδος Κρεμύδας, η χορηγία έγινε μετά από χρόνια συνεργασίας που είχε με τον κ. Νάκο, για την βελτίωση του εξοπλισμού της Ένωσης η οποία φροντίζει να διδάσκει και τα μαθήματα της γραφής και ανάγνωσης Braille. «Με τον εξοπλισμό τον οποίο μας έχει δώσει ο Αγωγός εμείς ως Ένωση έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε πλέον για παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη μας, η οποία πλέον θα είναι περισσότερο αναβαθμισμένη, καθώς είναι ένας εξοπλισμός που μας χρειάζονταν και τα προηγούμενα χρόνια και το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και δικαιώνει την προσπάθεια που κάναμε με αυτή τη χορηγία. Μακάρι όλοι να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ο κ. Κρεμύδας.

Από την πλευρά του ο κ. Νάκος δήλωσε ότι «είμαστε χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της χορηγίας του ΤΑΡ, οποία απευθύνεται στα Άτομα με Αναπηρία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και είναι  η συνέχεια της δωρεάς για την τοποθέτηση της ειδικής ράμπας πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στα Άβδηρα. Η δωρεά αυτού του ειδικού εξοπλισμού εντάσσεται στις επενδύσεις του ΤΑΡ που αφορούν το πλαίσιο του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος του και καλύπτει πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών από όπου διέρχεται ο αγωγός».

Συμμετοχή του Ν. Σ. Καβάλας ΑμεΑ σε διεθνές πρόγραμμα για τη βελτίωση της πρόσβασης των μελών του στην εργασία

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ΠΕ Καβάλας, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο Σμάραγδο Κρεμύδα, τη Γενική Γραμματέα Δέσποινα Μαμαλιά και τον Δρ. Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνιο Κώστα, συμμετείχε στην εναρκτήρια Κοινή Τεχνική Συνάντηση του Έργου “SocialCrafts” στο πλαίσιο του Προγράμματος “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020″, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο Ράζλογκ της Βουλγαρίας.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ΠΕ Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο «Χειροτεχνίες και Κοινωνική Οικονομία: ένας μοχλός για την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή» το οποίο έχει εγκριθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020″ και συγχρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (85% ΕΤΠΑ) και της Ελλάδας (15% Εθνική Συμμετοχή).

Οι 6 Εταίροι του έργου «SocialCrafts» είναι η µη κερδοσκοπική ένωση «Διεθνείς Πρωτοβουλίες Συνεργασίας» Association “International Initiatives for Cooperation”, με έδρα το Razlog της Βουλγαρίας (Επικεφαλής Εταίρος), ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ ΠΕ Καβάλας, Ελλάδα, το Περιφερειακό Κέντρο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας “Association Regional Center for Vocational Education Training to CCI”-Blagoevgrad, Βουλγαρία, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία-Παράρτημα Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, το Επιχειρηματικό Κέντρο Maritza-Association “Business Center-Maritza”, Haskovo, Βουλγαρία και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Αθήνα, Ελλάδα.

Ο στόχος του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην εργασία ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού της διασυνοριακής περιοχής, χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές, με βάση την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών Κοινωνικής Οικονομίας και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή, ώστε να αναπτυχθούν συστηματικά σε ένα βιώσιμο δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων για την ένταξη στη νέα αυτή αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία.

Τα μέλη αυτού του δικτύου θα μπορούν να μοιράζονται κοινούς πόρους και να συνεργάζονται τόσο για τη διαφύλαξη και την προώθηση των παραδοσιακών τεχνικών βιοτεχνιών και οικοτεχνιών χειροτεχνίας της περιοχής όσο και για την κινητοποίηση ανθρώπινων πόρων και την προσφορά θέσεων εργασίας σε Άτομα με Αναπηρία και άλλα μέλη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.