Επιχείρηση «ανοιχτά ρέματα» στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου [φωτογραφίες]

Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Παγγαίου καθαρίστηκαν ρέματα, χείμαρροι και κανάλια στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, η οποία είναι -και στατιστικά- η πιο ευάλωτη, σε πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχή του Νομού Καβάλας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τον δήμο Παγγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Παγγαίου, ο καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και καναλιών στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα από μελλοντικές βροχοπτώσεις.

Τόσο ο δήμος Παγγαίου και η αρμόδια αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών Ελένη Μπενή, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιό όσο και η ΔΕΥΑ Παγγαίου και ο πρόεδρός της Χάρης Παπαδόπουλος βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των ρεμάτων.

«Είμαστε μια πλημμυρική περιοχή και λόγω του εδάφους το φαινόμενο είναι σχετικά συχνό και έντονο, καθώς τουλάχιστον 3 φορές μέσα σε 10 χρόνια έχουμε πλημμύρες, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου υπουργείου. Συνεπώς, είναι αυτονόητο ότι με την παραμικρή βροχόπτωση είμαστε σε υπερένταση παρακολουθώντας τη στάθμη του νερού στα ρέματα, καθώς και τα ύψη τη βροχής, χάρη στον Μετεωρολογικό Σταθμό της Νέας Περάμου (δείτε τη σελίδα του Σταθμού στο facebook, καθώς και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ)», δηλώνει στο KAVALA POST ο κ. Ζουμπλιός.

Η «θωράκιση» απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα δε γίνεται μόνο στη Νέα Πέραμο, αλλά και σε όποιες περιοχές -κυρίως της παράλιας ζώνης του δήμου Παγγαίου- χρήζουν προσοχής.