Έχεις διαβήτη; Δεν είσαι μόνος! Δείτε το μήνυμα «ζωής» μιας Καβαλιώτισσας αθλήτριας [βίντεο]

Η Ρεγκίνα Μακέδου αποφάσισε να μιλήσει «ανοιχτά» για την κατάσταση της υγείας της και να δώσει θάρρος σε όσους σκέφτονται να το βάλουν κάτω-Ποια είναι η βασικότερη συμβουλή που δίνει η νεαρή αθλήτρια

Ένα ισχυρό μήνυμα ζωής «περνάει» μια νεαρή αθλήτρια από την Καβάλα, μέσα από ένα βίντεο το οποίο «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Ρεγγίνα Μακέδου ασχολείται πολλά χρόνια με τη γυμναστική. Είναι προπονήτρια του ΟΘΑΚ και δασκάλα zumba, δραστήρια και γεμάτη θέληση για ζωή. Πρόσφατα, όμως, ανακάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1.

Όταν της το ανακοίνωσαν οι γιατροί, τα πρώτα 15 λεπτά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Αυτά, όμως, ήταν και τα μοναδικά λεπτά κατά τα οποία η Ρεγγίνα έδειξε σημάδια παραίτησης, καθώς όπως λέει και η ίδια, «εγώ έχω μάθει να τερματίζω πάντα τις κούρσες μου και να μην παρατάω τίποτα».

Άρχισε να ψάχνει τι είναι ο διαβήτης και πώς μπορεί να βοηθήσει η γυμναστική και η σωστή διατροφή, με την καθοριστική καθοδήγηση ενός γιατρού, -εν προκειμένω του Γιώργου Τσούτσα– έχοντας ως «οδηγό» την άποψη ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής, η σωστή διατροφή και η καθημερινή γυμναστική είναι η πρόληψη και η ίαση για τις περισσότερες παθήσεις.

«Όταν έχουμε οποιαδήποτε ασθένεια, δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της ζωής μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με θετικές σκέψεις. Το τέλος δεν έρχεται τόσο εύκολα. Αν σας τύχει κάτι, “φορέστε” ένα υπέροχο χαμόγελο και προσπαθήστε να το παλέψετε. Αν έχετε διαβήτη, να ξέρετε ότι απλώς… είμαστε πιο γλυκούληδες από τους άλλους και το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε 4-5 ενεσούλες. Σκεφτείτε θετικά και όλα θα πάνε καλά», συμβουλεύει η Ρεγγίνα.

Ακούστε το μήνυμα ζωής της Ρεγγίνας στο παρακάτω βίντεο