Η Υγεία έχει… όνομα: EUROMEDICA-ΛΥΔΙΑ ΑΕ. Άνοιξε και επίσημα τις πύλες του το Κέντρο Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας [φωτογραφίες, βίντεο]

Ένα Κέντρο αξίας 12,5 εκ. ευρώ το οποίο ολοκληρώθηκε σε καιρούς οικονομικής κρίσης, κρατώντας τα σκήπτρα  της υπεροχής σε όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, με τα τελειότερα ρομποτικά μηχανήματα και εγκαταστάσεις

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Ιατρικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA-ΛΥΔΙΑ ΑΕ στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Τον αγιασμό του Κέντρου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης και ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης Κώστας Ζαχαράκης.

Όπως είπε ο κ. Ζαχαράκης: «Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε το έργο αυτό στην αρχή της οικονομικής κρίσης και είχαμε ένα όραμα, καταφέραμε να κάνουμε το πιο σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΑΜ-Θ και νοιώθουμε μεγάλη χαρά που μεσούσης της κρίσης αυτής το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Εμείς αυτό το έργο το πιστέψαμε από την αρχή και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Εξοπλίσαμε το Κέντρο με τον καλύτερο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και υποδομές και πήραμε τα παγκοσμίως καλύτερα μηχανήματα και συσκευές αποκατάστασης γιατί έχουμε έναν στόχο: Το Κέντρο αυτό να γίνει σημείο αναφοράς στην αποκατάσταση και να γίνει ο πόλος έλξης για όλους τους πάσχοντες, όχι μόνο από την ΑΜ-Θ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

»Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει ο ιατρικός τουρισμός και θα υλοποιηθεί από την περιοχή της Καβάλας. Το Κέντρο μας καλύπτει 6500 τ. μ., είναι κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 18,5 στρεμμάτων. Είναι ανεπτυγμένο σε 4 επίπεδα και η κλειστή νοσηλεία διαθέτει 80 κλίνες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα. Το σπουδαιότερο, δε, είναι πως διαθέτουμε 5 κλίνες ΜΕΘ, το μοναδικό Κέντρο που έχει τόσες κλίνες στην Ελλάδα, επίσης πλήρως εξοπλισμένες. Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και ευρύτερα, αλλά δεν υπάρχει εξοπλισμός ιατρικός αποκατάστασης που να μη τον έχουμε φροντίσει όσο τίποτα άλλο.

Στην ανοιχτή νοσηλεία, μπορούμε να δεχτούμε τους ασθενείς που δεν χρειάζονται κλειστή νοσηλεία. Έχουμε μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων και υπηρεσιών που με επικεφαλής τον άριστο επιστήμονά μας, φυσίατρο κ. Γιαπράκη και το επιτελείο του το ιατρικό, σχεδιάζουμε ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα για τον κάθε ασθενή, έτσι ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες από νευρολογικές, μυοσκελετικές, καρδιοναπνευστικές και υπόλοιπες παθήσεις, αλλά και αθλητικές κακώσεις. Σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας και το ασθενοφόρο και το λεωφορείο.

»Στόχος μας και επιδίωξη μας είναι αυτό το Κέντρο να πηγαίνει μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερα και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες της συνεχούς βελτίωσης».

Ο κ. Ζαχαράκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Να φανταστείτε ότι ο πρώτος δανεισμός έγινε το 2012, όταν καμία τράπεζα δεν έδινε δάνεια, αλλά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Pro Bank ήρθαν, το ήλεγξαν, όπως και η μετέπειτα της, Εθνική, έδειξαν κατανόηση, φροντίζοντας το έργο να συνεχιστεί γιατί μας πίστεψαν. Κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια γιατί πάντα μετά το καλό υπάρχει το καλύτερο. Διαβεβαιώνω, δε, πως η ανθρωπιά και η ευαισθησία δε θα εκλείψει από το Κέντρο Αποκατάστασης ούτε στιγμή», είπε ο ιδιοκτήτης του Κέντρου.

Να σημειωθεί ότι το EUROMEDICA-ΛΥΔΙΑ, ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας της Ευρώπης, παρέχει υπηρεσίες Υγείας-Νοσηλείας-Αποκατάστασης-Αποθεραπείας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς. Παράλληλα διαθέτει την επιστημονική γνώση και υποδομή για να αντιμετωπίζει όλες τις παθήσεις του νευρικού, μυϊκού, ερειστικού, κυκλοφορικού και αναπνευστικού συστήματος με τον πιο σύγχρονο και πλήρη παγκοσμίως εξοπλισμό.

Επίσης, δημιουργήθηκαν 50 θέσεις εργασίας που στο μέλλον θα γίνουν 80. Σήμερα λειτουργεί η 1η πτέρυγα με 40 κλίνες, αλλά μετά τις γιορτές θα λειτουργήσει και η δεύτερη, ενώ το όλο εγχείρημα κόστισε 12,5 εκ. ευρώ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την τελετή εγκαινίων