Καβάλα: Χαροπαλεύει ο ένας από τους 4 τραυματίες μετανάστες μετά το θανατηφόρο τροχαίο-Με προσωρινό άσυλο στην Ελλάδα ο διακινητής

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι μη νόμιμοι μετανάστες ανήκε σε κάτοικο Αθηνών, πακιστανικής υπηκοότητας-Ο επίσης Πακιστανός 35χρονος οδηγός έχει συλληφθεί και η αστυνομία ψάχνει στοιχεία για τυχόν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας ο ένας από τους 4 μη νόμιμους μετανάστες, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα το οποίο συνέβη το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2017 λίγο μετά τις 21:30 στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νέας Περάμου, προκαλώντας τον θάνατο 4 μεταναστών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 4, καθώς και του οδηγού και διακινητή (διαβάστε εδώ και εδώ).

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν ο 35χρονος οδηγός του οχήματος, με υπηκοότητα από το Πακιστάν, δε σταμάτησε στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Αγίου Σίλα, σε σήμα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και συνέχισε την πορεία του, επιχειρώντας να διαφύγει, μπαίνοντας στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης και στο ύψος του οικισμού της Νέας Περάμου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, επιχείρησε να κρύψει το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο, χωρίς, όμως, να υπολογίσει το μήκος του δρόμου, ελέω και της έλλειψης φωτισμού στο εν λόγω σημείο, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό.

Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν χαρτιά, από τα οποία προκύπτει ότι είχε αιτηθεί και είχε λάβει τελικά προσωρινό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανήκε σε κάτοικο Αθηνών, επίσης πακιστανικής υπηκοότητας.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός ο 35χρονος οδηγός να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Χαροπαλεύει ο ένας εκ των 4 τραυματιών

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, αναφέρει ότι οι 4 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο νεκροί, με τον θάνατό τους να είναι ακαριαίος. «Εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και 5 τραυματίες που νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του  Νοσοκομείου μαζί με τον διακινητή. Η κατάσταση τους ενός από αυτούς είναι πολύ σοβαρή, έχει πολλαπλά τραύματα, γι’ αυτό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το μόνο καλό είναι πως δεν έχει τραύματα στο κεφάλι. Παρά ταύτα η κατάστασή του είναι κρίσιμη, παραμένει διασωληνωμένος και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον. Οι υπόλοιποι 4, αν και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, θα παραμείνουν νοσηλευμένοι όσο χρειάζεται. Από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει, προκειμένου οι άνθρωποι να επανέλθουν σε μια καλή φυσική κατάσταση», αναφέρει ο κ. Καρασαββόγλου.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία έχει περισυλλέξει τα προσωπικά τους αντικείμενα, (ταυτότητες κλπ), προκείμενου να ταυτοποιήσουν την καταγωγή τους και τη χώρα προέλευσής τους.