Σωτήρης Σωτηριάδης-Μαρίνα Φιλιππίδου: Αναζωπυρώνεται η κόντρα για τα έργα στην πρώην Παιδόπολη

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ απαντάει στη δημόσια κριτική που του άσκησε η πρώην πρόεδρος του Κέντρου, επικαλούμενος τον ρόλο της στην υπεράσπιση του έκπτωτου, πλέον, εργολάβου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Το θέμα της αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο ανάδοχος εργολάβος του έργου ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη) απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017.

Ωστόσο το θέμα πέρασε και έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου, με τον πρόεδρο του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας και δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών Σωτήρη Σωτηριάδη να ασκεί κριτική, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τόσο στον δήμο Καβάλας όσο και στον εργολάβο του έργου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας -όντας ο δήμος ανάδοχος του έργου- αλλά κυρίως στην πρώτην πρόεδρο της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία, όπως γράφει ο κ. Σωτηριάδης, «εμφανίστηκε σήμερα ως η δικηγόρος που εκπροσώπησε και υπερασπίστηκε τον συγκεκριμένο εργολάβο».

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Σωτηριάδης

Το συγκεκριμένο έργο είχε δημοπρατηθεί το 2014. Κανονικά θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα! Φορέας υλοποίησης του έργου ο δήμος Καβάλας. Αυτό σημαίνει πως έχει και την απόλυτη ευθύνη ως προς την ολοκλήρωση του έργου. Τότε που δημοπρατήθηκε το έργο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (στο οποίο ανήκει και το Προστασίας Παιδιού Καβάλας) ήταν η κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου. Μέχρι τον Ιούνιο του 2015 που ήταν πρόεδρος του ΚΚΠ το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί! Ούτε το 50%. Επαναλαμβάνω ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο δήμος Καβάλας.

Από τον Ιούνιο του 2015 αναλαμβάνω πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Από τότε δέχτηκα δημόσια κριτική από την κυρία Φιλιππίδου γιατί δεν προχωράει το έργο και δεν ολοκληρώνεται ενώ γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά ότι υπεύθυνοι για το έργο είναι ο δήμος Καβάλας και ο εργολάβος. Το έργο, λοιπόν, όχι απλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα αλλά ο εργολάβος κηρύχθηκε πρόσφατα οριστικά έκπτωτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας! Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…

Η κυρία Φιλιππίδου (υπεύθυνη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Καβάλα) εμφανίστηκε, λοιπόν, σήμερα ως η δικηγόρος που εκπροσώπησε και υπερασπίστηκε τον συγκεκριμένο εργολάβο στο Δημοτικό Συμβούλιο!