Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας: Με ποιες δράσεις θα αποχαιρετήσει το 2017

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2017 έχοντας ως κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα

Διαβάστε αναλυτικά τις εκδηλώσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» τον Δεκέμβριο του 2017, έχοντας ως επίκεντρο τα παιδιά και φυσικά τα Χριστούγεννα.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, το Βιβλιοπωλείο «Μερτζιανίδη» και οι εκδόσεις «Πατάκη» σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Ελένης Δικαίου, συγγραφέως εφηβικής λογοτεχνίας, με τίτλους: «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;», «Ο άνεμος στα μαλλιά της», «Θα σε ξαναδώ, φιλαράκι μου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων (4ος όροφος) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες του 6ου Γυμνάσιου Καβάλας και την εκδήλωση θα συντονίσει η Αλεξάνδρα Γερακίνη, φιλόλογος στο 6ο Γυμνάσιο Καβάλας. Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στις 18:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Βιβλιοπωλείο «Μερτζιανίδη» και οι Εκδόσεις «Παπαδόπουλος» προσκαλούν τους μικρούς αναγνώστες στα «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ», όπου παρέα με τον αγαπημένο συγγραφέα των μικρών παιδιών Αντώνη Παπαθεοδούλου και την αστείρευτη φαντασία του Ιούλιο Βερν, θα κάνουν τον Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες, θα διανύσουν 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, θα φτάσουν ως το Κέντρο της Γης κι από εκεί θα εκτοξευθούν στη Σελήνη! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00

τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Αγίου Λουκά θα παρουσιάσουν την παράσταση «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες παιδιών.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα παρουσιάσουν Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει τίτλο: «Καλά Χριστούγεννα …Παπαδιαμάντη». Τα διηγήματα «Το Χριστόψωμο», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Η σταχομαζώχτρα» θα αναμειχθούν με τη μουσική του Μανώλη Παργιεντάκη, διδάσκαλου παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Προσκεκλημένοι όλοι όσοι θέλουν να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με λογοτεχνία, μουσική και Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 18:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου: Παραμύθια από τις 7 Ηπείρους» θα αφηγηθούν παραμύθια με θέμα την «Ανταρκτική». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με εικαστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.