Μαρίνα Φιλιππίδου: Γιατί ο κ. Σωτηριάδης αποκρύπτει την αλήθεια για τη φωτιά στην Παιδόπολη;

Η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ απαντάει στον νυν πρόεδρο για τη φωτιά στην Παιδόπολη και για τον λόγο για τον οποίο υπερασπίστηκε τον εργολάβο του έργου αποκατάστασης των ζημιών

Για συκοφαντίες οι οποίες έχουν ως σκοπό να την προσβάλουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, αλλά και ως εκπρόσωπο μιας παράταξης και συνάμα να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη κάνει λόγο η πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ (πρώην Παιδόπολη) Μαρίνα Φιλιππίδου, μετά την ανάρτηση του νυν προέδρου του Κέντρου Σωτήρη Σωτηριάδη για την αίτηση θεραπείας που κατέθεσε ο ανάδοχος εργολάβος του έργου ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας, θέμα το οποίο απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017 (διαβάστε σχετικά με την ανάρτηση του κ. Σωτηριάδη εδώ).

Η κ. Φιλιππίδου ρωτά τον κ. Σωτηριάδη «γιατί ενώ ξέρει 14 μήνες τώρα ποιος έβαλε τη φωτιά στην Παιδόπολη, σιωπά, αποκρύπτει την αλήθεια και κρύβεται πίσω δήθεν από το απόρρητο για τους ανηλίκους;», ενώ όσον αφορά την υπεράσπιση από την ίδια του εργολάβου του έργου αποκατάστασης των ζημιών και ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος από το Δημοτικό Συμβουλίου Καβάλας, απαντάει ότι τον υπερασπίστηκε γιατί κατηγορήθηκε άδικα για την πυρκαγιά.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση της κ. Φιλιππίδου.

Τι να πω στον νυν πρόεδρο του ΚΚΠΠΑΜΘ κ. Σωτηριάδη που δημοσίευσε τα «εγκλήματά μου» ότι «υπερασπίσθηκα ως δικηγόρος έναν εργολάβο (!) στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας» και ότι «είμαι και ΝΔ (!)». Λυπάμαι μόνο για μένα που αναγκάζομαι να απαντήσω στα συκοφαντικά λόγια του που στόχο δεν έχουν μόνο να με προσβάλουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία και ως εκπρόσωπο μίας παράταξης αλλά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αφενός μεν για ποια υπόθεση υπερασπίσθηκα εχθές τον συγκεκριμένο εργολάβο και αφετέρου δε για την μεγάλη ευθύνη που έχει ο ίδιος ο κ. Σωτηριάδης στην υπόθεση αυτή όχι μόνο γιατί το διαπίστωσε η Επιτροπή Διαπίστωσης Βλαβών του Δήμου Καβάλας αλλά γιατί ενώ ξέρει 14 μήνες τώρα ποιος έβαλε τη φωτιά στην Παιδόπολη… Σιωπά, αποκρύπτει την αλήθεια και κρύβεται πίσω δήθεν από το απόρρητο για τους ανηλίκους.

Το κτίριο παραμένει καμένο. Πεταμένα χρήματα του ΕΣΠΑ. Ο κ.Σωτηριάδης δεν είπε όμως ότι υπερασπίσθηκα τον εργολάβο γιατί κατηγορήθηκε άδικα για την πυρκαγιά. Ο κ.Σωτηριάδης δεν είπε ποια παιδιά είναι αυτά (έσω ή έξω από την Παιδόπολη) που έβαλαν την φωτιά με πρόθεση (όχι εξ αμελείας) για τα οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καβάλας. Δεν είπε αν προστάτευε επαρκώς τον χώρο… Σιωπή που τον βολεύει… Δεν εκτίθεται ακόμη. Προστατεύει λέει, δήθεν τα παιδιά μη μιλώντας για την πυρκαγιά…Tι υποκρισία…Ο κ. Σωτηριάδης ήταν εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως πρόεδρος του ΚΚΠΠΑΜΘ και κανένα πρόβλημα …Τίποτα το αλλόκοτο. Μόνο εγώ δεν θα έπρεπε να είμαι!

Τελικά εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας απαλλάχθηκε ο εργολάβος. Δεν είχε ευθύνη για την πυρκαγιά. Μειοψήφισαν μόνο ο κ. Βέρρος και ο κ.Σωτηριάδης (!). Όσο για αυτά που αναφέρω για την εν λόγω υπόθεση, είναι στο πλαίσιο άσκησης της κριτικής που μπορώ να κάνω ως πολίτης σε ένα δημόσιο πρόσωπο, που πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες, που εποπτεύει έναν δημόσιο φορέα για το οποίον πληρώνω και εγώ ως φορολογούμενη, για έναν φορέα για τον οποίο θα έπρεπε ο πρόεδρος να ενημερώνει όλους τους πολίτες.