Στο αεροδρόμιο της Καβάλας για… 15 μέρες η EasyJet

Αιτία τα έργα τα οποία γίνονται στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με την εταιρία να θεωρεί ότι ο προσωρινός διάδρομος απογείωσης δεν καλύπτει τις προδιαγραφές οι οποίες απαιτούνται

Από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 ως και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, η αεροπορική εταιρεία EasyJet «αφήνει» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιεί πτήσεις μέσω της Καβάλας, με τους επιβάτες να μετακινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία. Παράλληλα, θα παρέχει αναψυκτικά στο αεροδρόμιο, καθώς και διαμονή σε ξενοδοχεία και γεύματα, όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, ο λόγος που επικαλείται η εταιρεία για τις -αρχικά- ακυρώσεις των πτήσεών της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και για τη χρήση του αεροδρομίου της Καβάλας, είναι πως αντιμετωπίζει προβλήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της, επειδή το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει κλείσει τον βασικό του αεροδιάδρομο λόγω εργασιών συντήρησης.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι ο προσωρινός διάδρομος απογείωσης δεν καλύπτει τις προδιαγραφές για την απογείωση των αεροσκαφών της, ενώ προσθέτει ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση για το κλείσιμο του κεντρικού διαδρόμου του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 ως και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2017, οι πτήσεις της εταιρίας οι οποίες θα αναχωρούσαν από το «Μακεδονία», θα γίνονται από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.