Η Αγγελική Νικολούλη έριξε… φως στην υπόθεση ενός «Έρωτα φονιά» στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Το αδιαχώρητο επικράτησε στα Public της Καβάλας κατά την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της γνωστής δημοσιογράφου-Υπήρχε κόσμος μέχρι και στο... ασανσέρ-Το μήνυμα της δημοσιογράφου για την ενδοοικογενειακή βία και η... τούρτα-έκπληξη

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι το οποίο να μην έχει «επισκεφτεί», δεν υπάρχει αστυνομική υπόθεση με την οποία να μην έχει ασχοληθεί, δεν υπάρχει μέσος Έλληνας που να μη γνωρίζει την εκπομπή έρευνας και αναζήτησης «Φως στο Τούνελ», η οποία έχει βραβευτεί από κοινωνικούς φορείς και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κατέχει σημαντική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.




Όλα αυτά ερμηνεύουν το γιατί επικράτησε το αδιαχώρητο στα Public Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017, τα οποία μαζί με τις Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσίασαν το νέο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη με τίτλο «Έρωτας φονιάς».

Με τη συγγραφέα συνομίλησε η αρχισυντάκτρια της Εφημερίδας Νέα Εγνατία Σίσσυ Ακοκαλίδου, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στο βιογραφικό της γνωστής δημοσιογράφου, ενώ το καλωσόρισμα έγινε από τον υπεύθυνο των Public Καβάλας Γιώργος Κορέας, ο οποίος, μάλιστα, επιφύλασσε στην φιλοξενούμενη και μια έκπληξη: Μια τούρτα η οποία είχα αποτυπωμένο πάνω της το εξώφυλλο του βιβλίου της.

Αμέσως μετά η κ. Νικολούλη μίλησε για το βιβλίο της, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία και κρύβει στις σελίδες του ένα πολύ σοβαρό μήνυμα: Ότι η σιωπή δεν είναι χρυσός σε θέματα οικογενειακής βίας κι ότι όλοι πρέπει να μιλούν -κυρίως τα θύματα, οι γυναίκες- αλλά και ο κοινωνικός και οικογενειακός περίγυρος ο οποίος γνωρίζει περιστατικά βίας.

Άλλωστε, το μόνο σίγουρο είναι πολλές γυναίκες θα είχαν σωθεί, αν έσπαζαν τη σιωπή τους, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τις έρευνες όσο κι από την 25χρονη και πλέον διαδρομή της δημοσιογράφου στις αστυνομικές υποθέσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα βίαιης συμπεριφοράς αρχίζουν και διαφαίνονται από την παιδική, ακόμα, ηλικία, όμως είναι αντιμετωπίσιμα, αρκεί οι γονείς να απευθυνθούν άμεσα σε ειδικό από την εμφάνιση των πρώτων, κιόλας, συμπτωμάτων εκδήλωσης βίας.

Επίσης, σημείωσε ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται οι γονείς στο άλλοθι ότι «το παιδί είναι ζωηρό και θα στρώσει», καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων το παιδί «δεν στρώνει», ενώ διαχώρισε τις περιπτώσεις υγιούς και παθογενούς ζωηράδας.

Αμέσως μετά η κ. Νικολούλη απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού των οποίων το… θεματικό εύρος ήταν μεγάλο: Από το συγγραφικό της έργο και την άποψή της για σημερινές αστυνομικές υποθέσεις μέχρι το… αίτημα για αλλαγή της ώρας της εκπομπής της στον Alpha, καθώς προβάλλεται αργά για τους περισσότερους, κάτι που η δημοσιογράφος αντιμετώπισε με χιούμορ, όπως έκανε και όταν έσβησαν τα φώτα στην αίθουσα, μιας και το κοινό ήταν τόσο πολυπληθές, που ο κόσμος πατούσε κατά λάθος τους διακόπτες, λέγοντας ότι «με τόσο φως στο τούνελ, θα βρούμε λύση».

Περισσότερα για το βιβλίο και για την Αγγελική Νικολούλη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου της γνωστής δημοσιογράφου στην Καβάλα