Κύριος Παναγιώτης, ετών… 111! Είναι Καβαλιώτης ο γηραιότερος Έλληνας;

Με 4 παιδιά, 9 εγγόνια και... 17 δισέγγονα ο Παναγιώτης Δρόσος είναι σίγουρα ο μακροβιότερος δημότης Νέστου-Το... μυστικό του κ. Παναγιώτη για αιωνόβια ζωή και μέχρι ποια ηλικία έκανε... ποδήλατο

Άλλο ένα ρεκόρ διεκδικεί η Καβάλα, αυτή τη φορά… ελπιδοφόρο και αξιοζήλευτο. Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Δρόσο, ετών… 111, κάτοικο Αγιάσματος του δήμου Νέστου, για τον οποίο αφιέρωσαν τηλεοπτικό χρόνο οι δημοσιογράφοι του Star Ζήνα Κουτσελίνη, Χάρης Λεμπιδάκης και Γιώργος Καραϊβαζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο κ. Παναγιώτης πέρασε δύσκολα χρόνια. Ήταν ένα από τα 7 παιδιά της οικογένειας και ορφάνεψε στην ηλικία των 4 , όμως ο ίδιος ήταν εργατικός και αγωνιστής, έκανε οικογένεια και 4 παιδιά, 9 εγγόνια και… 17 δισέγγονα, ενώ η γυναίκα του Ελένη πέθανε στα 82 της.

Ακόμα και τώρα, πάντως, ο ίδιος νιώθει νέος. Άλλωστε, έβγαλε μέχρι και… δόντι στα 100 του, ενώ μέχρι τα 105 πήγαινε με ποδήλατο στο καφενείο. Μάλιστα, έχει βάλει στόχο, όπως λέει ο ίδιος, να φτάσει τα 200, ενώ επιθυμία του είναι να έχει… 3 γυναίκες «για να έχω παρέα».

Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου 2017 τιμήθηκε από τον δήμο Νέστου και τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ως ο μακροβιότερος δημότης, συνδετικός κρίκος 3 γενεών.

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό για να ξεπεράσει κανείς τα 100 χρόνια ζωής; Η κόρη του κ. Παναγιώτη, Σταματία, αποκάλυψε στην κάμερα ότι ο πατέρας της δεν έπινε και δεν κάπνιζε, δεν έτρωγε πολύ κρέας και δεν είχε άγχος.

Όσον αφορά τη συμβουλή του κ. Παναγιώτη; «Να μην στεναχωριέστε για τίποτα, να μην τρώτε πολύ, να μην καπνίζετε και να τρώτε σκόρδο…», ενώ για μια σφριγηλή επιδερμίδα συνέστησε συχνά ντους με κρύο νερό.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ της εκπομπής για τον κ. Παναγιώτη