Χριστουγεννιάτικες καμάρες: Το «σκηνικό» του TEDx έγινε στολισμός στη δυτική είσοδο της Καβάλας [φωτογραφίες]

«Επέστρεψε» στο Φάληρο και το γνωστό «καραβάκι» - Η πόλη σιγά σιγά «φοράει» τα καλά της για να υποδεχθεί τις Γιορτές

Μία κατασκευή που είχε προ μηνών «σηκώσει» πολύ θόρυβο σχετικά με την επιλογή του δήμου Καβάλας να τη χρηματοδοτήσει (διαβάστε σχετικά εδώ) και η οποία κατασκευάστηκε αρχικά για να χρησιμοποιηθεί ως «σκηνικό» του δεύτερου TEDxKavala που διοργανώθηκε τον Ιούλιο του 2017 στον Φάρο της Παναγίας «καλωσορίζει» πλέον όσους επισκέπτονται την πόλη από δυτικά, αλλά «μεταμορφωμένη» πλέον σε χριστουγεννιάτικο στολισμό.




Ο λόγος για το «ομοίωμα» του μνημείου σήμα-κατατεθέν της Καβάλας, του παλαιού υδραγωγείου (Καμάρες). Το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου 2017 τα συνεργεία του δήμου Καβάλας μετέφεραν και τοποθέτησαν την αλουμινένια κατασκευή στο δυτικό «σύνορο» της πόλης, στο «άνοιγμα» δίπλα από τον δρόμο ανάμεσα στις ακτές του Μπάτη και της Καλαμίτσας.

«Επάνω» στις αλουμινένιες Καμάρες έχουν πλέον εφαρμοστεί χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια τα οποία προφανώς πρόκειται να «ανάψουν» με την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας (ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία) και θα αποτελούν «ορόσημο» για την είσοδο των οχημάτων από δυτικά στη «χριστουγεννιάτικη» Καβάλα.

Παράλληλα, «στήθηκε» και πάλι στο «μπαλκόνι» του Φαλήρου το γνωστό «καραβάκι» το οποίο πέρυσι είχε απασχολήσει τα τοπικά ΜΜΕ αφού είχε «μείνει» στη θέση του σχεδόν μέχρι και το… Πάσχα (!). Μάλιστα, τότε είχαν ακουστεί και «φωνές» που εισηγούνταν στη διοίκηση του δήμου να το κρατήσει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εσαεί, ως φόρος τιμής στη «ναυτοσύνη» της Καβάλας.