Συνάντηση Θόδωρου Μαρκόπουλου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο

Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ο θρησκευτικός τουρισμός και η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα σταλούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής

Επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, με φόντο τη συζήτηση για θέματα που δεν άπτονται μόνο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και άλλων πεδίων, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ο θρησκευτικός τουρισμός και η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα σταλούν στη Μάνδρα Αττικής.

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας η σημερινή επίστεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου. Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα. Η Ιερά Μητρόπολη πάντα είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο προσφοράς στον συνάνθρωπο στην περιοχή, που ουδέποτε προβλήθηκε και αξιολογήθηκε όσο θα έπρεπε. Ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο για σειρά θεμάτων και ιδιαίτερα για το θέμα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και για ό,τι αφορά ζητήματα θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία».

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στην εγκύκλιο του Μητροπολίτη ΦΝΘ με την οποία επετεύχθη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και 3 πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ώστε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης για να σταλεί στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής η οποία τις προηγούμενε μέρες επλήγη από πλημμύρες.

Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος δήλωσε: «Είναι σημαντικό να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε και να εκφράζουμε προτάσεις για την κοινωνία μας, ώστε να ωφεληθεί ο τόπος μας. Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ακόμη πιο ουσιαστικές επαφές γι’ αυτά τα θέματα, όπως του θρησκευτικού τουρισμού και της περαιτέρω ανάδειξης των Φιλίππων, μιας μεγάλης ιστορικής εκκλησιαστικής τοποθεσίας, αλλά κυρίως μιας τοποθεσίας η οποία βασίστηκε στη μεγάλη παρουσία του Αποστόλου Παύλου, για τον οποίο καυχώνται εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία ν προβάλλουμε το έργο της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας».