Συνάντηση Μαρκόπουλου-Εμμανολούδη με σκοπό την ισχυροποίηση της συνεργασίας ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΠΕ Καβάλας

Η έννοιες της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας, καθώς και η αντιπλημμυρική «θωράκιση» της περιοχής, αποτελούν μερικούς από τους συνδετικούς κρίκους στη σχέση του Ιδρύματος με την Περιφερειακή Ενότητα

Συνάντηση με τον αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρη Εμμανολούδη είχε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, κατά την οποία συζήτησαν σημαντικά θέματα της περιοχής που έχουν σχέση με το ΤΕΙ, αλλά και με τις υποχρεώσεις του ως νέου αντιπρύτανη του Ιδρύματος.

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος: «Ο κ. Εμμανολούδης είναι ένας καλός συνάδελφος δασολόγος που με τις γνώσεις του θα συζητήσουμε πάνω σε τεχνικό επίπεδο για μια σειρά σημαντικών θεμάτων της Περιφέρειας που είχαν ξεχαστεί για λίγο και είναι πλέον ανάγκη να αναδειχτούν σε μια προσπάθεια που θα στηριχτεί και από τους δύο μας. Θα δώσουμε βάρος σε θέματα που αφορούν στην έδρα UNESCO Con-E-Ect στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ, με αντικείμενο τη βιοποικιλότητα, υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Εμμανουλούδης.

»Η έννοια της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας δεν πρέπει να εντοπίζεται ως πρόβλημα ή ως δέσμευση, αλλά να μπορέσουμε να πετύχουμε, ώστε να έχουμε οφέλη για την περιοχή μας και για την εν γένει αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ και σ’ αυτόν τον τομέα, προκειμένου μετά από λίγο καιρό να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο κ. Εμμανουλούδης επισήμανε πως «όταν βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη το ταραχώδες καλοκαίρι του 2016 (σ.σ.: εννοώντας το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν) για την ένταξη των Φιλίππων στην UNESCO, ο κ. Μαρκόπουλος ήταν από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της έδρας UNESCO στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ. Σε κάθε ευκαιρία τον ενημερώνουμε για την πορεία και εξέλιξη όλων ΤΩΝ πεπραγμένων της έδρας. Ήδη έχουμε μπει στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας. Προχωρούμε με μεγάλη επιτυχία και είμαστε μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα κεντρικά της UNESCO στο Παρίσι, σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών.

»Πρόσφατα, εκπροσωπήσαμε τη χώρα, ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι, όπου εξελέγη η νέα γραμματέας (σ.σ.: η Όντρεϊ Αζουλέι στη θέση της Βουλγάρας Ιρίνα Μπόκοβα). Συζητάμε μια σειρά από πιθανές συνέργειες για θέματα εξαιρετικά επίκαιρα, όπως αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας. Η έδρα έχει τίτλο “Διαχείριση Παρόχθιων και Δελταϊκών Συστημάτων”, όπου εξετάζεται η βιοποικιλότητα, αλλά και η προστασία των ακτών και παραποτάμιων περιοχών, που πρώτες δέχονται το πλημμυρικό κύμα».