Καβάλα: Απεργιακές συγκεντρώσεις χωρίς… απεργούς [φωτογραφίες]

Ελάχιστος ήταν ο κόσμος ο οποίος ανταποκρίθηκε στα καλέσματα του ΕΥΚ Καβάλας και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Καπνεργάτη και του ΠΑΜΕ στον Δημοτικό Κήπο την ημέρα τη Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

Μικρή ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Καπνεργάτη στην οποία συγκεντρώθηκαν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΥΚ Καβάλας και της ΑΔΕΔΥ και στον Δημοτικό Κήπο όπου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων και αρκετοί απολυμένοι της ΒΦΛ, καθώς και συνταξιούχοι της Βιομηχανίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Μάκης Μακρογιάννης στην ομιλία του: «Δυστυχώς η συμφωνία με τους δανειστές δε διασώζει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ακόμη χειρότερα, δεν πρόκειται καν να τα επαναφέρει. Με βάση τα παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι ότι και η σημερινή κυβέρνηση “το έχει τερματίσει”. Η πολιτική που εφαρμόζεται και τα νέα μέτρα με τα πενιχρά επιδόματα, παραπλανούν εργαζόμενους και συνταξιούχους και χρυσώνουν το χάπι. Η κοινωνία θα πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση  ότι όσο συνεχίζονται οι ίδιες καταστροφικές και μνημονιακές πολιτικές, τόσο θα συνεχίζεται ο αγώνας με κάθε μέσο και τρόπο».

Όσον αφορά τα αιτήματα των απεργών, συνοψίζονται ως εξής:

  • Εθνικό Οικονομικό σχεδιασμό και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
  • Διασφάλιση και βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων
  • Μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και προστασία των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση για την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα
  • Ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών
  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018

Μικρή σε συμμετοχή και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Λίγοι ήταν και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν στον Δημοτικό Κήπο, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενώ αμέσως μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικές οδούς της Καβάλας.