Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 5 χρόνια από τον τραγικό θάνατο ενός ήρωα

Ο 15χρονος θυσιάστηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδερφάκια του από τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στη Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου

Έχουν περάσει 5 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στη Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου, όταν στις 8 Δεκεμβρίου 2012 τρία ανήλικα αδέρφια 5, 7 και 15 ετών κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους.

Οι φλόγες άγγιζαν το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν. Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμησε μέσα στις φλόγες.

Ο 15χρονος κάηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδερφάκια του από τη φωτιά. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής.

Ήταν ένα ευφυέστατο και χαρισματικό παιδί. Πρώτο σε όλα και πρόθυμο σε όλα. «Είσαι ο ήρωάς μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ», έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι συμμαθητές του… Δε χρειάζεται άλλο κλάμα για τον μικρό ήρωα. Τα λόγια των συμμαθητών του είναι αρκετά για να θυμίζουν στην τοπική κοινωνία και σε όλη την Ελλάδα ότι τους ήρωες δεν τους κλαίνε, αλλά τους τιμούν με το να τους θυμούνται και να τους μιμούνται