«Νόστιμα» Χριστούγεννα στην Καβάλα

Ο Καβαλιώτης σεφ Νίκος Φωτιάδης παρουσίασε πέντε ντόπιες «γαστρονομικές ιστορίες» των γιορτών και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αθλοθέτησε βραβείο 500 ευρώ στην καλύτερη συνταγή που θα εμπλουτίσει το αρχείο της

Το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάστηκαν στην κεντρική αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας πέντε χριστουγεννιάτικα πιάτα, πέντε «γαστρονομικές ιστορίες» της πόλης που δημιουργήθηκαν εδώ, με προϊόντα της περιοχής. Σχολές μαγειρικής της Καβάλας υπό τον Καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη μαγείρεψαν «ζωντανά» χοιρινό με πράσα, κάστανα, κυδώνια και σάλτσα γλυκού κρασιού, θρακιώτικη κρεατόπιτα, ποντιακή αλμυρή βασιλόπιτα, ποντιακούς χριστουγεννιάτικους λαχανοντολμάδες αλλά και τάρτα από χαβίτς με καβουρμά Παγγαίου και ρόδια…

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής Κουζίνας, παραπέμποντας και στη σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας, ενώ παράλληλα αθλοθέτησε και βραβείο 500 ευρώ σε όποια Καβαλιώτισσα φέρει την καλύτερη τοπική συνταγή που θα εμπλουτίσει το αρχείο που ήδη έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της καταγραφής των τοπικών συνταγών.

Όσοι έδωσαν τον «παρών» στη ΛΑΦΚ είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δούνε από κοντά πώς παρασκευάζονται τα παραδοσιακά ντόπια χριστουγεννιάτικα πιάτα αλλά και να τα… γευτούν, ενώ πήραν μαζί τους και ένα έντυπο με καταγεγραμμένες τις συνταγές έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις παρασκευάσουν και στο σπίτι τους.