Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στο Salerno της Ιταλίας

Το Σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ «Writing for inclusion and European citizenship»

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Γενικού Λυκείου συμμετέχει σε διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + KA2 – Στρατηγικές συμπράξεις με τίτλο: «WIN- Writing for inclusion and European citizenship». Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συνεργάζονται το Ίδρυμα Biennale delle Arti e delle Scienze del Mediterraneo (Bimed) από την Ιταλία, ως συντονιστής, το πανεπιστήμιο Pegaso της Ιταλίας, το Liceo Classico Torquato Tasso από την Ιταλία, το Agrupamento de Escolas Navegador Rodrigues Soromenho από την Πορτογαλία, το Colegiu National Nicolae Titulescu από τη Ρουμανία και το 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας από την Ελλάδα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν, ξεκινώντας από τη χρήση της μητρικής τους γλώσσας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πολυγλωσσική πλατφόρμα διαλόγου Cyrano που είναι λειτουργική για τη βελτιστοποίηση των δεξιοτήτων στις ξένες γλώσσες αλλά και για τις ψηφιακές δεξιότητες. Συνεργάζονται, λοιπόν, ώστε, μέσα από τη χρήση δημιουργικής γραφής να αφηγηθούν μια δική τους ιστορία, η οποία στο τέλος θα κυκλοφορήσει σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά και ως βιβλίο. Θέμα της ιστορίας η κοινωνική ενσωμάτωση και η συνύπαρξη στην Ευρώπη του μέλλοντος.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Σαλέρνο της Ιταλίας από την 9η έως την 11η Νοεμβρίου 2017. Εκεί συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι δραστηριότητες, αλλά και οι μελλοντικές μετακινήσεις του προγράμματος.