Μια διαφορετική εικαστική έκθεση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Γονείς και εκπαιδευτικοί αναδεικνύουν τις πτυχές της δημιουργικότητας των ενηλίκων και διδάσκουν στους μαθητές με πρακτικό τρόπο τα παραγωγικά οφέλη που προκύπτουν από την κάθε είδους συνεργασία

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας λειτουργεί μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση από τις 19 Δεκεμβρίου 2017. Η έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει τις πτυχές της δημιουργικότητας των ενηλίκων της σχολικής κοινότητας και έτσι προέκυψε μια ιδιαίτερη έκθεση -όσον αφορά τις συμμετοχές της- γονέων, εκπαιδευτικών και φίλων της σχολικής κοινότητας.

Υπεύθυνος της έκθεσης είναι ο καθηγητής Εικαστικών του Σχολείου Καμαριάνης Κώστας και συμμετέχουν ο ίδιος, ο Κεμανετζής Στέργιος, η Δεληγιάννη Φωτεινή, η Παντούρη Κική, ο Φατμίρ Σίμα και οι εικαστικοί Λόβουλος Κώστας, Μητσιλέγκα Ειρήνη, Χατζής Νίκος και Καρακίτσος Χρήστος.

Τα οφέλη της έκθεσης είναι πολλαπλά καθώς πέραν από το εικαστικό ενδιαφέρον, η έκθεση αποτελεί ένα παράδειγμα συνεργασίας στο πλαίσιο της λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, καθώς επίσης λειτουργεί και ως κίνητρο για τους μαθητές.

Η έκθεση παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό στο πλαίσιο της «Χριστουγεννιάτικης γιορτής της γειτονιάς» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και θα λειτουργεί για μια εβδομάδα. Αν μη τι άλλο, η Τέχνη έχει τη δύναμη «να τινάζει τη σκόνη της καθημερινότητας από τους ανθρώπους…» (Π. Πικάσο).