Μητροπολίτης ΦΝΘ: Δεν έχουμε μιλήσει με τη δήμαρχο Καβάλας για τη στήριξη των δημοτών με «κόκκινα» δάνεια

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος διαβεβαιώνει ότι αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, η Εκκλησία δε θα αφήσει αβοήθητη ούτε αυτήν την κατηγορία πολιτών η οποία χρήζει στήριξης

Η τοποθέτηση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017 ότι στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να βοηθήσει τους δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια κι ότι γι’ αυτόν τον σκοπό θα ζητήσει και τη βοήθεια της Μητρόπολης ΦΝΘ (διαβάστε σχετικά εδώ) προκάλεσε καταρχήν θετικά σχόλια.

Ωστόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η Τοπική Εκκλησία δεν προτίθεται να βοηθήσει τους δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ στον ALPHA Radio 88,6: «Δεν έχουμε μιλήσει με τη δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα ενημερωθώ και θα δω αν υπάρχει μια τέτοια δυνατότητα. Έτσι κι αλλιώς η Εκκλησία προσφέρει ότι είναι δυνατόν σ’ αυτούς που δεν έχουν, στο μέτρο του δυνατού. Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αλληλοβοήθειας θα ενημερωθούμε και θα το δούμε».