Ανασκόπηση 2017. Τα γεγονότα που «σημάδεψαν» την Καβάλα. Φεβρουάριος [φωτογραφίες-βίντεο]

Ένα πτώμα-«μυστήριο» επιπλέει στο λιμάνι της Καβάλας, η «κόντρα» Καλαντζή-βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τον Λαυρεντιάδη και η «ισοπέδωση» του Δημοτικού Σχολείου της Λιμνιάς...

Φεβρουάριος 2017

Ένα πτώμα στο λιμάνι της Καβάλας και ένα «μυστήριο»

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2017 στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας ξεβράστηκε μία σορός γυναίκας περίπου 60-70 ετών και… αγνώστων λοιπών στοιχείων. Δυο μέρες μετά, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοίνωσε ότι τελικά επρόκειτο για… άνδρα και όχι γυναίκα (η ανακοίνωση εδώ)! Τελικά, στις 7 Φεβρουαρίου το… μυστήριο «λύθηκε». Η σορός ανήκε σε 64χρονη γυναίκα, συγκεκριμένα επρόκειτο για τη Μ.Λ., γεννημένη το 1952 στο Τρίδεντρο Ευρυτανίας, κατοίκου εν ζωή Καβάλας. Η άτυχη γυναίκα εργάζονταν κατά τη δεκαετία του ΄90 σε γνωστό σνακ–μπαρ της πόλης. Ήταν διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού, δεν διατηρούσε όμως επαφές με τον πρώην σύζυγο και το παιδί της…

Δια στόματος Χαρίτση η πρώτη «ηχηρή» παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα της ΒΦΛ

Και ενώ η «κόντρα» για το αν θα πρέπει ή όχι να αδειοδοτηθεί η «νέα» εταιρία που «φύτρωσε» στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στα τέλη του 2016 καλά κρατεί από τα μέσα του Ιανουαρίου 2017, στις 14 Φεβρουαρίου 2017 το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με ανακοίνωση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης παραδέχεται ευθαρσώς ότι η ΒΦΛ δεν έχει άδεια σε ισχύ και δηλώνει τη βούληση της κυβέρνησης να πατάξει φαινόμενα «ασυδοσίας», «αυθαιρεσίας» και… «αρπαχτής»!

Διαβάστε όλη τη δήλωση Χαρίτση εδώ. Περισσότερα για την αδειοδότηση της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης εδώ.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Καλαντζή για τα «μάτια» του Λαυρεντιάδη και το βίντεο-ντοκουμέντο του KAVALA POST

Η δήλωση του Γιώργου Καλαντζή ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι «παπαρολόγοι» και «στα τέσσερα» (ακούστε την εδώ) προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Κώστα Μορφίδη ο οποίος αποκάλεσε τον πρώην υπουργό «το μακρύ χέρι του Λαυρεντιάδη στην Καβάλα» (ακούστε τη δήλωση εδώ) όσο και του Γιώργου Παπαφιλίππου ο οποίος δήλωσε πως «όλοι ξέρουν πως ο Καλαντζής έφερε τον Λαυρεντιάδη στην πόλη» (η δήλωση εδώ) με τον κ. Καλαντζή να απειλεί με… μηνύσεις όσους δεν ανακαλέσουν (σχετικά εδώ), συμπληρώνοντας με… νόημα: «για τον Λαυρεντιάδη, ας ρωτήσουν τους… συντρόφους τους»!

Εν μέσω της «κόντρας» Καλαντζή-ΣΥΡΙΖΑ για τα «μάτια» του Λαυρεντιάδη, αίσθηση προκάλεσε το βίντεο που έφερε στο «φως» το KAVALA POST και το οποίο δείχνει τον πρώην υπουργό να «ενημερώνει» για τον «κοινό τους φίλο» Λαυρέντη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

Λίγες μέρες μετά, μιλώντας στο ALPHA Radio 88.6, ο Γιώργος Καλαντζής επιβεβαίωσε ότι όντως στο βίντεο μιλάει για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τον οποίο μιλάει, όπως μιλάει με όλους για το καλό της Καβάλας (ακούστε τη δήλωσή του εδώ).

Ο δήμος Καβάλας σβήνει ένα «ίχνος» της Τοπικής μας Ιστορίας

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017 οι μπουλντόζες του δήμου Καβάλας απομακρύνουν και τις τελευταίες πέτρες που είχαν απομείνει «όρθιες» στο κέντρο της Λιμνιάς για να θυμίζουν ότι στο σημείο εκείνο κάποτε υπήρχε το παλιό, πετρόκτιστο Σχολείο του χωριού. Με ευθύνη δύο Διοικήσεων -τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης- το Σχολείο αφέθηκε να ρημάξει μέχρι που η αναστήλωσή του κρίθηκε ασύμφορη και… «επιστρατεύτηκαν» οι μπουλντόζες για να δώσουν τη «λύση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Ανασχηματισμός στον δήμο Καβάλας

Μετά από μια εβδομάδα «διαρροών» και ουκ ολίγες αναβολές μετά από αλλεπάλληλες «καραμπόλες» ανακοινώνεται στις 24 Φεβρουαρίου 2017 η νέα Διοίκηση του δήμου Καβάλας κατόπιν απόφασης της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα που ορίζει έξι (6) Αντιδημάρχους: Μπόνια, Φραντζεσκάκη, Καλανταρίδη, Φιλόσογλου, Χιώτη-Πρασσά και Τουλκίδη (διαβάστε αναλυτικά εδώ).