Σπολλάτη, Δέσποτα! Η Καβάλα ευχήθηκε στον νέο της ποιμενάρχη [φωτογραφίες]

Τις ευχές εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων των Αρχών και του Κλήρου για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης και στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας

Η Καβάλα ευχήθηκε στον νέο της ποιμενάρχη για την ονομαστική του εορτή, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ.Στέφανο να δέχεται από το πρωί της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2017 εκατοντάδες πολίτες, εκπροσώπους των Αρχών και του ιερού Κλήρου, ενώ το πρωί τελέστηκε στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε τις ευχές των Καβαλιωτών, ανταποδίδοντας με ένα μικρό κέρασμα, ενώ συνομίλησε με όλους όσοι έσπευσαν να του ευχηθούν και ειδικά με τα μικρά παιδιά, τα οποία ήταν ουκ ολίγα.

Παράλληλα, το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει και παρά την κούραση, ο Σεβασμιώτατος ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός, προσιτός και δεκτικός προς όλους, ευχαριστώντας έναν έναν τους πολίτες οι οποίοι έσπευσαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για να του ευχηθούν.

Δείτε φωτογραφίες από το εορταστικό κλίμα στη Μητρόπολη ΦΝΘ

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, συνοδεία εκπροσώπων του ιερού Κλήρου, μετέβη στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, όπου και εκεί δέχτηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ τον περίμενε και μια μικρή έκπληξη, καθώς κατέφθασε μια παιδική χορωδία, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, για να του ευχηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κόσμο ο οποίος τον «αγκάλιασε» για άλλη μια φορά, μετά την ενθρόνισή του και υποσχέθηκε ότι θα υπηρετήσει τις ανάγκες του ποιμνίου του με σύνεση και ακάματη προσπάθεια.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή του ποιμενάρχη στον Δημοτικό Κήπο

To Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ για τα ονομαστήρια Στεφάνου

«Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως καὶ Θάσου κ. Στέφανος, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου 2017 εώρτασε τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του αγίου ενδόξου πρωτομάρτυρος και πρωτοδιακόνου Στεφάνου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Ιωάννου και στον ιερό Καθεδρικό Ναό του αγίου Παύλου.

Στις ιερές ακολουθίες και στην Θεία Λειτουργία ήσαν παρόντες και συνεορταστές, οι Σεβ. Μητροπολίτες: Ξάνθης & Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ. Ἰωάννης, Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Ἰωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος. Κληρικοί εκ Θεσσαλονίκης και εκ της τοπικής μας Εκκλησίας, μαζύ με τον πιστό μας λαό συμμετεῖχαν στις εορτα στικές εκδηλώσεις. Κατά τον Εσπερινό στον ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου έψαλαν οι βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση των ιεροψαλτών κ. Ιωάννου Δόικα & κ. Ευαγγέλου Τζινοπούλου και κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό του αγίου Παύλου έψαλαν οι βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση του άρχοντος πρωτοψάλτου κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου και του πρωτοψάλτου κ. Αναστασίου Καρυπίδη.

Μετά το πέρας του πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου ο κ. Στέφανος παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των Σεβ. Μητροπολιτών και των αρχών της πόλεως στην αίθουσα δεξιώσεων του ιερού Ναού, και στη συνέχεια δέχθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως τις ευχές του ιερού Κλήρου, του ευσεβούς λαού, των τοπικών φορέων και των νέων της τοπικής μας Εκκλησίας».