Σε ρόλο… Αη Βασίλη ο Θόδωρος Μαρκόπουλος για τα παιδιά της πρώην Παιδόπολης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο, επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, συνεχίζοντας την παράδοση που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν το Παράρτημα Καβάλα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜ-Θ και χάρισαν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης.

Ενθυμούμενος παλαιότερες χρονιές ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Κάπου στο 2011 με τον Γιώργο Παυλίδη είχαμε ξεκινήσει κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων να επισκεπτόμαστε το Ίδρυμα της Παιδόπολης, ο Περιφερειάρχης τότε επισκεπτόταν κι άλλα ιδρύματα. Εδώ στην Καβάλα μαζί επισκεπτόμασταν από τότε την Παιδόπολη και εξακολουθώ κι εγώ μέχρι σήμερα -όπως όλη η Περιφέρεια βαδίζει στη γραμμή που είχε χαράξει ο Γιώργος- να επισκέπτομαι την Παιδόπολη Καβάλας και να αφήνουμε ένα συμβολικό δώρο στα παιδιά που τέτοιες μέρες βρίσκονται εδώ. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, ευχόμαστε το καλύτερο για τον καθένα και από ‘κει και πέρα έχουμε και μια ευκαιρία με τον πρόεδρο του Φορέα που διαχειρίζεται την Παιδόπολη να έχουμε μια ενημέρωση για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την πορεία του Κοινωνικού Κέντρου Πρόνοιας ΑΜ-Θ. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η επίσκεψη αυτή. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, χρόνια πολλά σε όλους».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ Σωτήρης Σωτηριάδης είπε: «Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω και ως πρόεδρος και εκ μέρους όλου του ΔΣ τον κ. Αντιπεριφερειάρχη που όντως είναι καθιερωμένη η επίσκεψή του τέτοιες μέρες. Είναι μια ευκαιρία και για ‘μας να συζητήσουμε κάποια πράγματα, αλλά και για τα ίδια τα φιλοξενούμενα παιδιά που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού της Καβάλας, την πρώην Παιδόπολη, η οποία πλέον έχει αλλάξει όνομα, δεν υπάρχει αυτή η ονομασία.

»Είναι ευχάριστο ότι σε σχέση με πέρυσι φέτος έχουμε μικρότερο αριθμό φιλοξενούμενων παιδιών, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια, έχουμε πάρα πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να πετύχουμε τον στόχο, που είναι κανένα παιδί σε κανένα ίδρυμα σε όλη τη χώρα, οπότε η ευχή για του χρόνου θα είναι: ακόμα λιγότερα παιδιά στην επίσκεψη που θα κάνετε κ. Αντιπεριφερειάρχη στην επόμενη περίοδο. Για τις μέρες των εορτών τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά φιλοξενούνται σε κάποιες οικογένειες για να περάσουν τις γιορτές σε οικογενειακό περιβάλλον. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά, υγεία πάνω απ’ όλα, γιατί είναι το κυριότερο, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια, με την ελπίδα το 2018 να είναι καλύτερο από το 2017, από διάφορες απόψεις».