Επιμελητήριο Καβάλας και ΤΕΙ ΑΜ-Θ ανοίγουν νέους δρόμους συνεργασίας

Σύντομα θα εγκαινιαστεί γραφείο του ΤΕΙ στον χώρο του Επιμελητηρίου, ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια σύνδεσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής

Τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δημήτρη Μπαντέκα επισκέφθηκε ο νεοεκλεγής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Οι δυο άνδρες μίλησαν αρκετή ώρα για θέματα που ενώνουν το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και το Επιμελητήριο Καβάλας, προσπαθώντας να βρουν κοινή συνισταμένη συνεργασίας μεταξύ τους. Ως πρώτη προσπάθεια συνεργασίας πρόκειται να αποτελέσει η δημιουργία ενός γραφείου του ΤΕΙ στον χώρο του Επιμελητηρίου.

Έτσι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και το Επιμελητήριο Καβάλας αποκτούν μόνιμη και άμεση παρουσία το ένα στον χώρο του άλλου, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους φοιτητές από τη μια πλευρά για το χώρο της παραγωγής, αλλά και τους επαγγελματίες από την άλλη για τις δυνατότητες του ΤΕΙ σε μια πρώτη προσπάθεια σύνδεσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής. Σε βάθος χρόνου πρόκειται να αξιοποιηθούν και άλλοι τομείς συνεργασίας όπως, π.χ. σε επίπεδο προγραμμάτων διοίκησης επιχειρήσεων, τουρισμού, καινοτομίας κλπ.

Μόλις τέλειωσε η συνάντηση των δυο ανδρών το ΤΕΙ επισκέφθηκε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας για τα παραδοσιακά κάλαντα. Ο εν λόγω Σύλλογος τιμάει πάντα με την παρουσία του το ΤΕΙ επί σειρά ετών. Έτσι φέτος, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στην όμορφη αυτή εκδήλωση, ανταλλάσσοντας ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος με το ακαδημαϊκό και τεχνικό προσωπικό του Τεχνολογικού Ιδρύματος.