«Ποδαρικό» θανάτου στην Καβάλα: Νεκρός ψαράς στο λιμάνι!

Πρόκειται για 79χρονο Έλληνα αλιέα ο οποίος είχε «βγει» να ψαρέψει και για άγνωστο λόγο βρέθηκε στα παγωμένα νερά της θάλασσας

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2018 το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε για 79χρονο αλιέα ο οποίος αγνοούνταν. Σκάφος του Λιμενικού «βγήκε» για έρευνες και εντόπισε, λίγο μετά, ακυβέρνητο το αλιευτικό του σκάφος στα ανοιχτά της Ιχθυόσκαλας. Οι έρευνες συνεχίστηκαν.
Περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 το πτώμα του άτυχου ψαρά βρέθηκε να επιπλέει λίγο πιο έξω από το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας.

H επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 79χρονου αλιέα, επιβαίνοντα στο υπό ιδιοκτησίας του σκάφος “4 ΕΓΓΟΝΙΑ” Λ.Κ. 2578, το οποίο εντοπίστηκε από παραπλέον Α/Κ σκάφος, κενό επιβατών, έξω από την ιχθυόσκαλα Καβάλας.
Άμεσα προς εντοπισμό του 79χρονου, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η λάντζα “ΑΚΡΑ ΠΡΙΝΟΣ” Ν.Κ. 300, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από ξηράς έρευνες διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ με τη συνδρομή του Α/Κ “ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Κ. 256, το Α/Κ “4 ΕΓΓΟΝΙΑ” μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα.