Νέα «φουρνιά» μεταναστών έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας

Περίπου 80 μετανάστες κατέφτασαν στο «Απόστολος Παύλος» το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του camp της Μυτιλήνης-Ακόμα 2.000 μετανάστες αναμένεται να φύγουν από το νησί και να φιλοξενηθούν σε άλλα camps στην ηπειρωτική χώρα

Περίπου 80 μετανάστες, κυρίως οικογένειες Σύρων, αλλά και άλλων εθνικοτήτων, έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2017 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» από τη Μυτιλήνη, ενώ άλλοι 120 αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και εντάσσεται στο πλάνο της κυβέρνησης για σταδιακή αποσυμφόρηση του camp προσφύγων της Μόριας. Μάλιστα, εντός του 2018 αναμένεται η μετακίνηση περίπου 2.000 μεταναστών από τη Μυτιλήνη προς την Καβάλα και τον Πειραιά, ώστε να φιλοξενηθούν σε camps προσφύγων της ηπειρωτικής χώρας.

Να σημειωθεί ότι αυτό δε συνεπάγεται ότι οι προαναφερόμενοι μετανάστες και πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στο camp του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, το οποίο είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο και δεν υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσει κι άλλα άτομα.