Στον Βασίλη Χατζηραφαηλίδη: Όλοι στο τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε για τελευταία φορά στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού

Όλοι ήταν εκεί. Την Πέμπτη (4/1), νωρίς το απόγευμα, στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Χατζηραφαηλίδη! Στο γελαστό παιδί, τον ενεργό πολίτη, τον πιστό φίλο του ΑΟΚ αλλά και των ομάδων της Καβάλας, που πρόσφερε και στήριζε μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά, είτε της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας όπου ήταν Γεν. Γραμματέας, είτε του 5ου Δημοτικού Σχολείου όπου ήταν πρόεδρος! Όλοι ήταν συγκλονισμένοι απ’ την τεράστια απώλεια και όλοι θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν και να συμπαρασταθούν στο δράμα της οικογένειας του.




Η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, από φίλους, συγγενείς, ανθρώπους του επαγγελματικού περιβάλλοντος, του αθλητισμού και της πολιτικής ζωής του τόπου! Αυτός ήταν ο Βασίλης. Αγαπητός σε όλους, που εκτιμούσαν σ’ αυτόν, τον χαρακτήρα, την συνέπεια και την διάθεση για προσφορά. Θα μας λείψει! Θα τον θυμόμαστε!

Ο Βασίλης Χατζηραφαηλίδης, έφυγε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης σε ηλικία 40 ετών. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, τα οποία αντιμετώπιζε με θάρρος και αξιοπρέπεια και αρχικά φάνηκε ότι τα ξεπέρασε μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού που υποβλήθηκε!

Βρέθηκε για τις γιορτές εκτός Καβάλας μαζί με την οικογένεια του και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιστροφή ένοιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε άμεσα στην Θεσσαλονίκη και μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε ως σοβαρή, αλλά το μεσημέρι βελτιώθηκε ελαφρώς. Δυστυχώς όμως κατέληξε το βράδυ, αφήνοντας πίσω του την σύζυγο και τα δύο του παιδιά.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη εξέδωσε και η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας, όπου τονίζεται ανάμεσα στα άλλα ότι η κερκίδα στο κλειστό της Καλαμίτσας θα είναι πιο άδεια χωρίς αυτόν. Συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Ένωσης Κ. Καβάλας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του Βασίλη Χατζηραφαηλίδη. Ένας νέος άνθρωπος με διάθεση για τα κοινά της πόλης και του αθλητισμού της, έφυγε από τη ζωή έχοντας ήδη διακριθεί για το ήθος και την αγάπη του. Βασίλη η κερκίδα της Καλαμίτσας και όχι μόνο θα είναι πιο αδεία χωρίς εσένα και σίγουρα θα παροτρύνεις την ομάδα από εκεί ψηλά»!

Με δική της ανακοίνωση τον αποχαιρέτησε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας που επισημαίνεται ότι ο θάνατος του έχει συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό κόσμο της πόλη. Αναλυτικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα συμπολίτη μας, Βασιλείου Χατζηραφαηλίδη, για τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Ο θάνατος του Βασίλη που έχει συγκλονίσει όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο της πόλης μας και όχι μόνο, αφήνει ένα τεράστιο κενό στους ανθρώπους της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας. Εμείς, ως εκπρόσωποι του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου, αποχαιρετώντας τον Βασίλη ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Καλό ταξίδι Βασίλη»!