Θεοφάνεια στην Ελευθερούπολη: Πολύς ο κόσμος στην τελετή κατάδυσης του σταυρού [φωτογραφίες]

Τον σταυρό «έπιασε»ο νεαρός μαθητής του Λυκείου της Ελευθερούπολης Δημήτρης Κρουστάλης, ο οποίος έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου της πόλης μαζί με άλλους 12 τολμηρούς κολυμβητές

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, στην Ελευθερούπολη η εορτή των Θεοφανείων. Το πρωί τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των εφημερίων και του Διακόνου του Ιερού Ναού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, αναφερόμενος στη στιχομυθία μεταξύ του Ιωάννου του Προδρόμου και του Ιησού Χριστού πριν την βάπτιση, τονίζοντας το λόγο του Ιησού: «ούτω γαρ πρέπον εστίν ημίν πληρώσαι πάσαν δικαιοσύνην…».

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και εν συνεχεία οι Ιερείς αγίασαν όλους του πιστούς που προσήλθαν να λάβουν τη χάρη και τη φώτιση του Παναγίου Πνεύματος.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του δήμου, από τον Μητροπολιτικό Ναό προς το κολυμβητήριο της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Κωνσταντίνου Γάκη, των αντιδημάρχων Χρήστου Μποσμπότη και Κοσμά Κορωνιού, καθώς και λοιπών δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής της πόλεως.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πιστών που παρά το κρύο της ημέρας προσήλθαν να παρακολουθήσουν την τελετή, όπως επίσης εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των νέων παιδιών της πόλεως που αψήφησαν το ψύχος και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρι Του.

Τον Σταυρό «έπιασε» ο νεαρός μαθητής του Λυκείου της πόλεως Δημήτρης Κρουστάλης και αφού έλαβε την ευλογία των Ιερέων του δόθηκε ένας χρυσός επιστήθιος Σταυρός ως ευλογία και ανάμνηση της ημέρας.

Στο τέλος της τελετής ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε της ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου προς όλους του παρευρισκομένους και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί η τελετή του καθαγιασμού των Υδάτων στην Ελευθερούπολη.

*Οι φωτογραφίες είναι από την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης