Δήμητρα Τσανάκα για τους βανδαλιστές της παιδικής χαράς του Φαλήρου: Τους παραδίδω στην κρίση των Καβαλιωτών

Οργισμένη δήλωση της δημάρχου Καβάλας για τις νέες καταστροφές που σημειώθηκαν το βράδυ των Θεοφανείων

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2017 άγνωστοι βανδάλισαν την παιδική χαρά στο Πάρκο Φαλήρου, καταστρέφοντας ό,τι… μπόρεσαν, δηλαδή «ξηλώνοντας» κάδους, κούνιες και παιχνίδια και αφήνοντας πίσω τους μία απογοητευτική εικόνα και, μάλιστα, σε ένα κομμάτι δημόσιου χώρου που προορίζεται να δίνει χαρά αλλά και διέξοδο σε μικρά παιδιά και το οποίο μόλις πρόσφατα ανακαινίστηκε και παραδόθηκε προς χρήση σε όλους τους δημότες Καβάλας.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα η οποία προέβη σε σχετική δήλωση.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις απαράδεκτες πράξεις κάποιων ανθρώπων

«Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο πάρκο Φαλήρου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τις απαράδεκτες πράξεις κάποιων ανθρώπων που δε σέβονται τη δημόσια περιουσία, την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας, τα χρήματα που δαπανώνται.

Τους τελευταίους μήνες βελτιώσαμε την εικόνα και τις υποδομές όλων των παιδικών χαρών της πόλης και μάλιστα δεχθήκαμε κριτική που για κάποιο διάστημα ορισμένα πάρκα έμειναν χωρίς παιχνίδια. Ήταν όμως αναγκαίο αυτό να γίνει. Και τώρα, που οι παιδικές χάρες όμορφες, περιποιημένες, καθαρές, με καινούργια παιχνίδια, πληρώντας όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφάλειας παραδόθηκαν, βρέθηκαν κάποιοι να τις καταστρέψουν. Δεν έχω λόγια για να χαρακτηρίσω τις πράξεις τους ούτε και τους ίδιους.

Ως δήμαρχος και ως δημότης λυπάμαι για τα έργα τους. Τους παραδίδω στην κρίση των πολιτών.

Ο Δήμος Καβάλας θέλοντας να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία του έχει υποβάλει μήνυση κατά πάντως υπευθύνου και εύχομαι οι αρμόδιες αρχές να βρουν τους αίτιους των καταστροφών».

Τις φωτογραφίες ανέβασε στο προφίλ της στο facebook η Athina Ioannidou