Πτήση Χίος-Θεσσαλονίκη μέσω… Καβάλας και άφιξη στη συμπρωτεύουσα μετά από 8 και πλέον ώρες!

Η πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανάγκασε τον πιλότο της πτήσης GQ 081 με τη Sky Express να προσγειώσει το αεροπλάνο στο «Μέγας Αλέξανδρος» και τους επιβάτες να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο

Μια μικρή περιπέτεια βίωσαν το πρωί της Τρίτης 9 Ιανουαρίου 2018 οι επιβάτες της πτήσης GQ 081 από τη Χίο για τη Θεσσαλονίκη με τη Sky Express, καθώς το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», λόγω ομίχλης στο «Μακεδονία», με τους επιβάτες να φτάνουν στον προορισμό τους μετά από 8 ώρες!

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο ήταν προγραμματισμένο να πετάξει από το αεροδρόμιο της Χίου «Όμηρος» στις 09:15, με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη στις 10:25. Τελικά, η πτήση καθυστέρησε να αναχωρήσει περίπου 2 ώρες, λόγω της πυκνής ομίχλης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με το αεροπλάνο να αναχωρεί στις 11:10 και να προσγειώνεται μετά από 2 ώρες στο αεροδρόμιο της… Καβάλας, περίπου στις 13:20, καθώς παρά τις περιστροφές πάνω από το «Μακεδονία», ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει λόγω της πυκνής ομίχλης η οποία «επέμενε» όλη την ημέρα.

Η εταιρία ναύλωσε λεωφορείο, το οποίο ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 13:30 και παρέλαβε από την Καβάλα τους επιβάτες της πτήσης στις 15:30, φτάνοντας στον τελικό προορισμό τους λίγο πριν τις 18:00, ήτοι 8 και πλέον ώρες μετά την προγραμματισμένη αναχώρησή τους από τη Χίο.

Πάντως η πυκνή ομίχλη προκάλεσε καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κάτι που είναι σύνηθες, ειδικά αυτή την εποχή, όπως σύνηθες είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας να «υποβοηθά» το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας σε τέτοιες περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται η περιπέτεια των επιβατών της εν λόγω πτήσης σε… αριθμούς, με την ώρα άφιξης στο Μακεδονία να μην υπάρχει, καθώς το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε ποτέ στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.