Κοινωνικό Παντοπωλείο δήμου Καβάλας: Όλοι αθώοι για την υπόθεση της «ζάχαρης»

«Κλείνει» και οριστικά το θέμα που είχε «ανοίξει» το 2012 και είχε «στιγματίσει» την τότε Δημοτική Αρχή και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους

Εκδικάστηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης στην Κομοτηνή η πολύκροτη υπόθεση της «αλμυρής» ζάχαρης που είχε απασχολήσει την Κοινή Γνώμη της Καβάλας το 2012 όταν, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρη Βέρρου, υπήρχαν υπόνοιες ότι ο δήμος Καβάλας προμηθεύτηκε ποσότητες ζάχαρης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε τιμές ιδιαίτερα υψηλές, υψηλότερες από τον «μέσο όρο» της «αγοράς».

Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστίας ήταν ο τότε δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, όλα τα τότε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας και τρεις διοικητικοί υπάλληλοι που εμπλέκονταν στις υπογραφές των ενταλμάτων προμήθειας και παραλαβής της ζάχαρης. Επίσης, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός ήταν και ο προμηθευτής της ζάχαρης.
Τους αιρετούς (δήμαρχο και μέλη Οικονομικής Επιτροπής) υπερασπίστηκε ο δικηγόρος Καβάλας Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, ενώ τους υπαλλήλους ο δικηγόρος και νυν Αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών -και τότε καταγγέλλων- Άρης Βέρρος ο οποίος θεώρησε ότι κάτι το «μεμπτόν» υπήρχε στην όλη διαδικασία της προμήθειας, η νυν δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης (αμφότεροι τότε δημοτικοί σύμβουλοι).

Μετά την ακροαματική διαδικασία, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από την έδρα, κατόπιν και της σχετικής απαλλακτικής πρότασης της Εισαγγελίας.

Για την ιστορία, η υπόθεση του «ηλιελαίου» που χρονολογείται από την ίδια περίοδο και η οποία αφορούσε επίσης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπήκε στο αρχείο.