«Πόλεμος» στο ΕΚΑΒ Καβάλας μεταξύ μερίδας εργαζομένων και διευθυντή για το… facebook!

Οι «συστάσεις» της Διεύθυνσης που εξόργισαν τους συνδικαλιστές, η δημόσια καταγγελία του Σωματείου και η απάντηση του Θωμά Αγγελόπουλου

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Καβάλας ζήτησε με επιστολή του από τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία να είναι προσεκτικοί με τη διαδικτυακή τους «συμπεριφορά», να μην εκθέτουν δημόσια το ΕΚΑΒ με τις αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και να διεκδικούν τα όποια δικαιώματα, εργασιακά ή άλλα, θεωρούν ότι τους στερούνται δια της θεσμικής οδού που υπάρχει.

Στο έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 111) προς όλο το προσωπικό της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, ο κ. Αγγελόπουλος προειδοποιούσε ότι σε περίπτωση που η συγκεκριμένη οδηγία αγνοείται, εφεξής «θα κινείται άμεσα πειθαρχική διαδικασία».

Νά το έγγραφο Αγγελόπουλου το οποίο «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα ΕΚΑΒ News:

Η παραπάνω οδηγία του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας εξόργισε τους συνδικαλιστές οι οποίοι έκαναν λόγο για «στρατιωτικά προσκλητήρια» και για παρεμβάσεις «που θυμίζουν άλλες εποχές».

Στις 11 Ιανουαρίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων στο 6ο ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος, κατηγορώντας ευθέως τον Θωμά Αγγελόπουλο για «συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκρατίας» και «φίμωσής» τους στο πλαίσιο μιας προσπάθειας δημιουργίας μιας «πλαστής εικόνας» του ΕΚΑΒ.

Νά η απάντηση-καταγγελία του Σωματείου:

Η απάντηση Αγγελόπουλου

Το KAVALA POST μίλησε με τον Διευθυντή του 6ου ΕΚΑΒ, ο οποίος μας εξήγησε ότι αναγκάστηκε να στείλει την επίμαχη επιστολή-οδηγία μετά από πολλά «κρούσματα» μερίδας (το τόνισε αυτό) των εργαζομένων οι οποίοι είχαν τη «συνήθεια» να αναφέρονται στα προφίλ τους στο facebook σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας της Υπηρεσίας «καταστρέφοντας τη δημόσια εικόνα» της.

«Εγώ, προς Θεού, δεν αντιπαρέρχομαι τα όποια αιτήματα των εργαζομένων. Για αυτά όμως, υπάρχει τρόπος, όπως σε κάθε συντεταγμένη Υπηρεσία έτσι και στο ΕΚΑΒ, διεκδίκησής τους. Θεσμικά, όπως προβλέπεται! Όχι μέσω… facebook! Δεν είναι δυνατόν να γίνεται… βούκινο η Υπηρεσία επειδή κάποιοι, μερικοί, όχι όλοι, επαναλαμβάνω, θέλουν να παίξουν παιχνίδια», υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Παραμένει «αγκάθι» η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές

Ο Διευθυντής του 6ου ΕΚΑΒ δεν παραλείπει να τονίσει ότι «το πραγματικό πρόβλημα της Υπηρεσίας μας αυτήν τη στιγμή δεν είναι το facebook, αλλά η αποχή των εργαζομένων από τις δευτερογενείς διακομιδές. Κανείς δεν είπε να γίνουμε… ΤΑΧΙ, και μάλιστα εγώ πρώτος ‘έκοψα’ κάποιες μη αναγκαίες διακομιδές, αλλά είναι αδιανόητο να μην εξυπηρετούμε κάποιες πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις ή, για παράδειγμα όπως έγινε πρόσφατα, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες! Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΚΑΒ;», διερωτήθηκε.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση του 6ου ΕΚΑΒ έχει προσφύγει δικαστικά κατά της αποχής των εργαζομένων από την εκτέλεση των δευτερογενών διακομιδών, πρωτόδικα η αποχή έχει καταδικαστεί και αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.