Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Στις «επάλξεις» για το δικαίωμα στην απεργία

Μέλη του Σωματείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ υποσχέθηκαν ότι δε θα αφήσουν «αλώβητη την κυβέρνηση», προγραμματίζοντας κι άλλες συγκεντρώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018 μέλη του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και κυρίως τον νόμο που αφορά τις απεργίες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αναγνώστης Καραμπατζάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η κινητοποίησε πραγματοποιήθηκε «κόντρα στις αποφάσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα κυβέρνησης και ΣΕΒ για να περάσει στα “μαλακά” αυτό το πολυνομοσχέδιο. Εμείς δε θα αφήσουμε την κυβέρνηση αλώβητη. Χρησιμοποιούμε πιο δυναμικούς τρόπους δράσης για να αφυπνίσουμε τον κόσμο να στρατευτεί με το ταξικό κίνημα», ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις και κινητοποιήσεις «ώστε να διαφωτίσουμε τους πολίτες τι σημαίνει το “ξήλωμα” του δικαιώματος στην απεργία».

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου εδώ.